jeery2995 Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 Witam koledzy! Potrzebuję pomocy, mianowicie w audicy non stop pali się bezpiecznik od gazu (ten przy akumulatorze). Wymieniona została już cewka, zestaw naprawczy reduktora i dalej d*pa Bez paczki bezpieczników nie ma co się z domu ruszać Może ktoś? Coś?
Adrian1727 Opublikowano 17 Marca 2017 Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, jeery2995 napisał: Witam koledzy! Potrzebuję pomocy, mianowicie w audicy non stop pali się bezpiecznik od gazu (ten przy akumulatorze). Wymieniona została już cewka, zestaw naprawczy reduktora i dalej d*pa Bez paczki bezpieczników nie ma co się z domu ruszać Może ktoś? Coś? Skoro pali bezpiecznik musi być gdzieś zwarcie, sprawdź kable + i - od aku do sterownika LPG, może gdzieś pośniedziały,przetarły się osłony i się stykają. Edytowane 17 Marca 2017 przez Adrian1727
jeery2995 Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Opublikowano 18 Marca 2017 15 godzin temu, Adrian1727 napisał: Skoro pali bezpiecznik musi być gdzieś zwarcie, sprawdź kable + i - od aku do sterownika LPG, może gdzieś pośniedziały,przetarły się osłony i się stykają. Zauważyłem że jak się robi mokro to zaraz pali bezpiecznik. Możliwe że to przez jakąś cewkę pod zbiornikiem od lpg? Coś takiego wyczytałem w internetach
Adrian1727 Opublikowano 18 Marca 2017 Opublikowano 18 Marca 2017 2 godziny temu, jeery2995 napisał: Zauważyłem że jak się robi mokro to zaraz pali bezpiecznik. Możliwe że to przez jakąś cewkę pod zbiornikiem od lpg? Coś takiego wyczytałem w internetach Nie sądze żeby to była wina kabli od cewek. Sprawdź plus i minus idący od akumulatora do komputera LPG. U siebie mam przełamany gdzieś kabel plusowy albo minusowy pomiędzy akumulatorem a komputerem i czasami żeby przerzucił się na LPG muszę ustawić te dwa kable w taki sposób aby doszedł prąd, będę musiał się tym zająć ale to jak będzie ciepło, zmierzam do tego że mimo tego załamania kabli u mnie wcale nie pali bezpiecznika, sprawdź ciągłość kabli miernikiem i znajdziesz przyczynę na pewno to nie jest takie trudne, za dużo kabli nie masz
jeery2995 Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Opublikowano 27 Marca 2017 Dnia 18.03.2017 o 17:21, Adrian1727 napisał: Nie sądze żeby to była wina kabli od cewek. Sprawdź plus i minus idący od akumulatora do komputera LPG. U siebie mam przełamany gdzieś kabel plusowy albo minusowy pomiędzy akumulatorem a komputerem i czasami żeby przerzucił się na LPG muszę ustawić te dwa kable w taki sposób aby doszedł prąd, będę musiał się tym zająć ale to jak będzie ciepło, zmierzam do tego że mimo tego załamania kabli u mnie wcale nie pali bezpiecznika, sprawdź ciągłość kabli miernikiem i znajdziesz przyczynę na pewno to nie jest takie trudne, za dużo kabli nie masz Wyszło szydło z worka okazało się że kable były przetarte pod zbiorniczkiem wyrównawczym także już po problemie
Adrian1727 Opublikowano 27 Marca 2017 Opublikowano 27 Marca 2017 43 minuty temu, jeery2995 napisał: Wyszło szydło z worka okazało się że kable były przetarte pod zbiorniczkiem wyrównawczym także już po problemie Oo a jednak No to fajnie że się wyjaśniło. Pozdrawiam i bezawaryjności kolego
Rekomendowane odpowiedzi