Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Brak mocy, Występuje tylko podciśnienie, Turbina nie tłoczy powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

w kraku u goduli powiedzieli mi 2400 :D:D:D :kox: i to jeszcze ze netto :D:shocked:

W każdym razie oddaje tam turbawke.

Teraz bardzo wazne pytanko:

- Którą inna turbine mogę zamontowac aby to działało ? Jakaś z tt ? tzw aby przypasowała jezdzila na starym programie ale zeby na nowym mozna bylo osiągnąć lepszy wynik.[br]Dopisany: 15 Styczeń 2009, 07:06_________________________________________________Witam ponownie :(

Niestety turbina zmarła.... tzw po podłączeniu manometru występuje tylko podciśnienie. Nie ma żadnego ciśnienia.....

Czy to już jednoznacznie wskazuje na zużytą turbine ?

Opublikowano

aby przypasowała jezdzila na starym programie ale zeby na nowym mozna bylo osiągnąć lepszy wynik.

K 04 - import z USA - około 3000zł.

Czy to już jednoznacznie wskazuje na zużytą turbine ?

Nie. Proponuję ją wyciągnąć, lub chociaż odkręcić kata i zobaczyć.

Opublikowano

jak sprawdził katalizator ?

Opublikowano
  • Autor

Kat byl odkręcany i wirniki były całe. Kat wyglądał dobrze (tzw był cały i wątpie aby to on był przyczyną - pozatym czy tylko k 04 mi zostaje? a turbo z ajela to to samo turbo ? nie ma wiekszych wirników?)

Nie wiem czy czytacie po całości czy tylko wybiórczo ale:

- wirnik ma ogromny luz wzdłużny - około 3mm.

Jeżeli nie turbo to co ?

Opublikowano

Loco87...wyślij turbo do regeneracji i tyle...masz padnięta turbinę :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Właśnie chciałem to potwierdzić gdyż dużo osób nie było do tego przekonanych :no:

Pon/wt będzie wyciągana turbina i wysyłana do tego zakladu który wcześniej podałem. Mam nadzieje ze nie odstawią mi maniany. Auto jezdzi jakby mialo 70koni....

Dod. wymieniam:

-komplet uszczelek i śrób mocujących

-węże podcisnienia

-czujnik cisnienia oleju (stad mialem ten wyciek)

-prawą osłone przegubu

-zawór bezpeiczeństwa (ten który odprowadza nadmiar cisnienia)

-czyszcze i adaptuje przepustnice

-wymieniam pasek alternatora (chyba tez oddam alternator na przeglad i wymiane lozyska szczotek)

no i chyba tyle... zabawa na 1700pln.... :kox:

Opublikowano

Eeeee...tam, parę złotych wydałeś i biadolisz :decayed:

Wstawiaj K 04 zamiast regeneracji - świetna baza do rezania :good:

Opublikowano

jak chcesz miec dobrze zregenerowana dmuchawkę uderzaj tam:

www.reampoland.pl - Lublin

Opublikowano
  • Autor

na allegro k04 jest za 1200pln :kox: i to juz z wymienionymi wirnikami na wieksze :shocked:

Do starego auta prawie dwójke wrzucić to nie tak mało :)

Prócz k04 żadna inna mi nie podejdzie ? I jak mam o nią pytać. Bo coś mi się wydaje ze wyrwe ją za 900pln :D Wystarczy ze pwoeim prosze mi zregenerowac nie moją turbine a : " k04" ? Ona tam wchodzi bez problemu wyglada tak samo ?[br]Dopisany: 18 Styczeń 2009, 07:34_________________________________________________http://home.comcast.net/~hhong4/k04install.htm

Tutaj są informacje na ten temat. jednak potrzebuje chyba jeszcze numery seryjne :) To że dana turbina to k03 czy k04 to to jest 3 i 4 liczba w nuemrze seryjnym ? Czy gdzieś indziej ?[br]Dopisany: 18 Styczeń 2009, 07:44_________________________________________________Witam

Jutro najprawdopodobniej będę mieć turbine z powrotem. Montaż w sobotę. Okaże się czy to pomogło..... :przebiegly:[br]Dopisany: 22 Styczeń 2009, 09:31_________________________________________________Została wymieniona turbina. Auto jak nowe :naughty: wkoncu opel astra nie bedzie mi spod swiatel uciekal :polew:

Dod. Wyczyszczona przepustnica wymieniony czujnik cisnienia oleju (lał spod niego olej) przegub i takie tam czyszczonki. W turbinie rozleciały się łożyska i zawór n75 .

Powiem Wam że strasznie czystą miałem tą przepustnice....:| mam nadzieje ze na zimnie juz nie będą falowały obroty.

Opublikowano

Daj znać jak tam autko śmiga :good: I nie pałuj go od razu, daj mu trochę czasu :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Milutko jest teraz :]

Narazie nie widze minusów zabiegu wymiany turbiny.

NA + :

- jedno uderzenie przy 2 tyś. (slabsze) duże uderzenie przy 3 tyś. ( dzieje sie to zawsze w tym samym momencie dzięki tej powtarzalnosci jezdzi sie duzo bezpieczniej )

- ładnie teraz gwizfda :D

- ładnie schdozi z obrotów - nowy zawór upustowy (ori) ładnie upuszcza

- duzo lepiej oddaje moc - bardziej agresywnie

- szybciej schodzi z obrotów (nie wiem dlaczego ale tak jest)

Pozatym wyczyściłem wkoncu komore śilnika :kox: Teraz wygląda to o niebo lepiej :rolleyes:

Na wiosne wymiana świec i takie tam duperelki.

Chcialbym pwoiedziec ze firma motomaximus calkeim neizle ją zregenerowała. W nowej nie było żadnego luzu. 2 lata gwar. bez limitu km. Mam nadzieje ze predzej firma z rynku nie zniknie:)