osator92 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Witam. Jak w temacie, mam wyciek koło jednego króćca od kolektora ssącego. Nie wiem co to jest za ciecz i czy to poważne. Sory za jakość zdjęcia ale w tym miejscu jest ciężki dostęp:/ Miał ktoś coś takiego ? Co to jest za ciecz?
xsebo1 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Chodzi o wtryski listwy paliwowej? Czy nieszczelności okolic czwornika odmy i splywajacy olej z wodą? Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
osator92 Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Opublikowano 30 Marca 2017 Dokładnie to cieknie z pod tego oznaczonego plastikowego elementu ze zdjęcia (foto z google, ja nic jeszcze nie ściągałem). Czwórnik, odma i przewody im towarzyszące są szczelne i brak wycieków. Także zastanawiam się co może wyciekać spod tego elementu. Tam jest jakaś uszczelka która może spękać?
xsebo1 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Są takie prostokątne oringi, częściowo wchodzą w listwe dolotu. W kolektorze może być tylko olej, mgła olejowa skrapla się i czwornik przepuszcza. Badałeś organoleptycznie? Tłuste? Śmierdzi paliwem? Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
osator92 Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Opublikowano 31 Marca 2017 Tak badałem i jest taka tłusta maź, więc to pewnie ten olej. Nie byłem pewien, ale myślałem, że może coś to mieć wspólnego z chłodziwem bo mam ubytki. Dzięki za pomoc. Pozostaje kupić książkę z instrukcją napraw i będę działał z tym kolektorem.
Rekomendowane odpowiedzi