Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czy VAG z B6 pasuje do B7 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich miłośników tej marki!!! Mam pytanie dotyczące Vag-a .koleś ma B6 i kupił sobie Vag-a ja mam B7 z 2005 czy jego urządzeniem można sprawdzić i wykasować kontrolke Air Bag bo właśnie mi się zaświeciła.Z góry dziekuję za podpowiedzi.

Opublikowano

Jeżeli interfejs nie jest HEX-CAN to nie można.

VAG to oprogramowanie diagnostyczne i nie ma tu nic do pasowania - wszystko opiera się o odpowiedni interfejs.

Opublikowano

Jeżeli interfejs nie jest HEX-CAN to nie można.

VAG to oprogramowanie diagnostyczne i nie ma tu nic do pasowania - wszystko opiera się o odpowiedni interfejs.

zwykłym VAGiem 311 czy cos tam za 100 zł nie da sie w B7 zrobic prawie nic :( tak samo w nowym passacie :)

Opublikowano

Witam wszystkich miłośników tej marki!!! Mam pytanie dotyczące Vag-a .koleś ma B6 i kupił sobie Vag-a ja mam B7 z 2005 czy jego urządzeniem można sprawdzić i wykasować kontrolke Air Bag bo właśnie mi się zaświeciła.Z góry dziekuję za podpowiedzi.

Prawdopodobnie koleś kupił tani interfejs, który w zupełności wystarczy do obsługi B6, ale od modelu B7 niestety mamy już do czynienia ze standardem HEX-CAN i ni chuchu. Musisz sobie kupić interface obsługujący HEX-CAN, a najtańsze tego typu to koszt od 500 zł wzyż o ile się orientuję. Na forum Passata (forum.vw-passat.pl) jest uzytkownik o nicku Yassek. Podobno on ma (robi) kabelki pod HEX-CAN w fajnych cenach. Spróbuj się z nim skontaktować.

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje za podpowiedzi,były trafne w 100%.Nie można nic zrobić 311-tką.Jedne doświadczenie więcej.Właśnie jestem po próbach podłączenia się bez skutku.

Opublikowano

niestety koszty interfejsu są spore - sam układ EL327, na którym opiera się kabel, kosztował mojego kumpla swego czasu 150zł - teraz nie wiem, jak z tym jest;/

Opublikowano
  • Autor

Znalazłem na Allegro pasujący do B7 ,piszą że jest do 2008r.Koszt 599zł.Byłem wczoraj wykasować błąd,jest już ok.Nie mam pojęcia dlaczego się Air Bag zaświecił.Sprawdziłem kostki i niby wszystko ok.[br]Dopisany: 10 Styczeń 2009, 12:44_________________________________________________Jego nazwa to VAG -CAN profesional.Do aut z listwą CAN ,jest tam wyszczególnione do jakich aut pasuje :Audi ,VW,Skoda,Seat podane są modele i roczniki.

Opublikowano

Yassek nie robi sam, chyba że się coś zmieniło.

I w Hex Can- USB nie ma żadnego układu ELM.

A bynajmniej nie zauważyłem podczas wielokrotnego rozbierania :evil:

A Vag-Can Professional zdiagnozuje to co jest na CAN-ie, a jak coś się trafi, co gada po linii K, to klapa.

Opublikowano
  • Autor

Czy ktoś używa (ł) tego Vag-a Can Profesional i może wyrazić swoją opinie na jego temat?

Opublikowano

Czy ktoś używa (ł) tego Vag-a Can Profesional i może wyrazić swoją opinie na jego temat?

Szogun napisał jak to działa.