Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak się ubieracie na co dzień - dress code

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio byłem w wydziale komunikacji i obsługiwał mnie urzędnik który był tak niechlujnie ubrany. Jakaś bluza z kapturem, za długie spodnie. No kiepsko to wyglądało. Zastanawiam się, że nikt nie zwrócił mu uwagi - myślicie, że powinien obowiązywać jakiś oficjalny dress code? Jak się ubieracie na codzień? Przywiązujecie do tego jakąś większą wagę?

Opublikowano

Temat za bardzo ogólny :) wszystko zależy gdzie się ubierasz. Ja nie jestem np. snobem ktory zawsze musi wygladac na jakiegoś dyrektora i lubie luzne stroje. Tak najczesciej prywatnie chodze. Ale w biurze musi być elegancko. Urzędnik powinien odpowiednio się ubrać ale wszystko od naczelnika placówki zależy czy zwraca na to uwagę czy nie..

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano
3 minuty temu, Kosmita napisał:

Temat za bardzo ogólny :) wszystko zależy gdzie się ubierasz. Ja nie jestem np. snobem ktory zawsze musi wygladac na jakiegoś dyrektora i lubie luzne stroje. Tak najczesciej prywatnie chodze. Ale w biurze musi być elegancko. Urzędnik powinien odpowiednio się ubrać ale wszystko od naczelnika placówki zależy czy zwraca na to uwagę czy nie..

biuro czy nie biuro, raczej chodzi o kontakt z klientem i rodzaj pracy ;)

Opublikowano
7 minut temu, 3r4 napisał:

biuro czy nie biuro, raczej chodzi o kontakt z klientem i rodzaj pracy ;)

Dokładnie tak. Dobre ubranie (czyt. Eleganckie) pokazuje ze masz szacunek do klienta/rozmowcy. Nieogolenie i bluza z kapturem na spotkaniu jakimkolwiek to przypał straszny (poza specyficznymi branżami oczywiście).

Edytowane przez Kosmita

Opublikowano
15 godzin temu, Kosmita napisał:

Temat za bardzo ogólny :) wszystko zależy gdzie się ubierasz.

Właśnie nie ma znaczenia GDZIE się ubierasz tylko JAK się ubierasz.

Możesz kupować ubrania w drogim butiku, sklepie sieciowym lub w budce na targowisku.

Chodzi o to żeby zachować minimum elegancji. W pracy gdzie jest kontakt z klientem dobrze jest mieć koszulę czy ewentualnie proste polo ( bez zbędnych logo, grafik itp. ).

Mogą być proste dżinsy i trampki ( byle czyste ).

Bluza z kapturem jest dobra w czasie wolnym albo w pracy na budowie.

Zimą na koszulę można założyć prosty sweter - niekoniecznie ulubiony polar.

Opublikowano

Pracowałem w urzędzie i tam nie ma żadnych kodów, goście przychodzili do pracy tydzień w jednym targowym podkoszulku i dżinsach. Jak było ciepło to zawsze otwarte okno, gorzej było w zimie.

Opublikowano
Dnia 7.04.2017 o 09:34, granatowy napisał:

Właśnie nie ma znaczenia GDZIE się ubierasz tylko JAK się ubierasz.

Kolego nie zrozumiałeś mnie. Oczywiście, że jestem tego zdania co Ty. Nie chodziło mi o miejsce GDZIE kupujesz ubrania, a o miejsce do ktorego idziesz ubrany. Zle to wyrazilem. Czyli inaczej do pracy, na spotkanie, oficjalny obiad, inaczejdo rodziny, a inaczej z dzieckiem na olac zabaw lub w domu. 

W zadnym wypadku nie chcialem zasugerowac ze trzeba sie ubierac w drogich sklepach. Pozdrawiam.

Opublikowano

Spoko :-)

Opublikowano

No jak to jak? Elegancko oczywiście :)

Opublikowano

Spodnie materiałowe i koszula - codziennie :-) Praca i poza pracą również. Chyba że jakiś szybki wypad, to coś luźniejszego :-) Dobrze się czuje w eleganckich rzeczach.