Opublikowano 9 Kwietnia 20179 l Kupilem felgi z przekonaniem o ich otworze 57.1mm. Oddalem je do malowania. Po zalozeniu na auto okazalo sie, ze maja otwor 66.6. Ale dystanse byly juz kupione! Dystanse sa z 57.1 na 57.1. Zalozylem na felgi pierscienie 66.6mm. Oczywiscie wszystko wlazlo i siedzi w miare. W miare, bo sa delikatne wibracje. Pytanie czy po zamowieniu dystansow z 57.1mm na 66.6mm bez zabawy w pierscienie, wyeliminuje drgania? Dystom robi takie dystanse. Czy szkoda zabawy bo to i tak nic nie da? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 9 Kwietnia 20179 l Kiedyś miałem taką sytuację w poprzednim aucie. Brakowało około 1.5 mm na pierścieniu dystansu do otworu w feldze. Oddałem je do porządnego tokarza który zrobił mi z aluminium pierścienie i na gorąco je wpasował. Efekt ? Wszystko było idealnie nic nie bilo itp. Wysłane z mojego HTC6525LVW przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 9 Kwietnia 20179 l Autor No zeby sie nie bawic w pierscienie, chce zamowic dopasowane dystanse. Tylko czy to pomoze? Bo kuoca na obecne dystanse mam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 10 Kwietnia 20179 l Jeśli felgi są proste i dobrze wyważone z oponami to nie będzie biło.
Opublikowano 10 Kwietnia 20179 l Autor No felgi sa proste. Sa po kompletnej renowacji. Wywazam zawsze w tym samym miejscu i nigdy problemow nie bylo. Dodam, ze opony dwie maja latki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 10 Kwietnia 20179 l Bez różnicy, czy dystans z centrowaniem, czy pierścień - i jedno i drugie musi dobrze leżeć w otworze felgi.
Opublikowano 10 Kwietnia 20179 l Autor Bez różnicy, czy dystans z centrowaniem, czy pierścień - i jedno i drugie musi dobrze leżeć w otworze felgi.Jest scislo, nie ma luzow. Musialem podwazac dystanse, zeby wyszly z felgi bo reka bylo to nie mozliwe. Sprzedalem juz dystanse, ktore mialem bez straty $. Zamowione juz sa dystanse z odpowiednim centrowaniem 57.1/66.6mm. Lata nie ma wplywu na drgania/ wibracje?W takim razie, gdzie szukac przyczyny?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 11 Kwietnia 20179 l Luz na łożysku albo na piascie. Może masz za długie szpilki ?Wysłane z mojego HTC6525LVW przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 11 Kwietnia 20179 l 1 minutę temu, tomastbg napisał: Może masz za długie szpilki ? Szpilki ???
Opublikowano 11 Kwietnia 20179 l Chodzi mi o śruby do kół. Może są za długie i nie mają się gdzie schować przez co nie jest felgi dobrze przykrecona ? To tylko moje gdybanie.
Opublikowano 11 Kwietnia 20179 l Autor Nie no, sruby sa dobrze dobrane. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 11 Kwietnia 20179 l 8 godzin temu, tomastbg napisał: Może są za długie i nie mają się gdzie schować Trochę tam miejsca jeszcze jest także długość tu akurat nie wchodzi w rachubę. I na przyszłość. Na szpilkę nakręcamy nakrętkę a w otwór wkręcamy śrubę, nie mylcie tego bo to podstawowa wiedza. Edytowane 11 Kwietnia 20179 l przez Fido
Opublikowano 13 Kwietnia 20179 l Autor Przyszly dystanse z centrowaniem 57.1 / 66.6. Zalozylem i wibracje jakby ustaly... Pierscienie mierzylem i sa z 57.1 / 66.6. Niby nowe pierscienie ale cos z nimi bylo nie tak. Dystanse kupilem w Dystomie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk