Jack30 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witam. Od niedawna jestem na forum. Moje Audi A4 B6 Avant 1.8T BFB 163KM z 2002r.(przebieg 242tys km, mam od 3 lat i ogolnie niewiele bylo przy nim robione. Sprawuje sie b.dobrze. Ostatnio jednak mialem dosc spory ubytek plynu chlodniczego, korek wysadzilo i kontrolka sie zapalila od chlodzenia. samochod odstawilem do mojego mechanika i wymienil mi korek (bo byl nieszczelny), stwierdzil tez ze waz cieczy chlodzacej-przylacze do turbo sprezarki jest juz caly miekki i podlega wymianie. Zastanawiam sie czy moze nie wymienic od razu rozrzadu i pompy wody(rozrzad za jakies 20 tys nalezaloby wymienic). Gdzie szukac i jakiej firmy kompletnego rozrzadu( pasek,rolka napinacza, pompa wody, napinacz gazowy z rolka)? Pozdrawiam Jacek
shogu Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witaj, Napisz do uzytkownika H4mm3R, zajrzyj do dzialu sprzedam czesci b6/b7
marcinch001 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 5 godzin temu, Jack30 napisał: Witam. Od niedawna jestem na forum. Moje Audi A4 B6 Avant 1.8T BFB 163KM z 2002r.(przebieg 242tys km, mam od 3 lat i ogolnie niewiele bylo przy nim robione. Sprawuje sie b.dobrze. Ostatnio jednak mialem dosc spory ubytek plynu chlodniczego, korek wysadzilo i kontrolka sie zapalila od chlodzenia. samochod odstawilem do mojego mechanika i wymienil mi korek (bo byl nieszczelny), stwierdzil tez ze waz cieczy chlodzacej-przylacze do turbo sprezarki jest juz caly miekki i podlega wymianie. Zastanawiam sie czy moze nie wymienic od razu rozrzadu i pompy wody(rozrzad za jakies 20 tys nalezaloby wymienic). Gdzie szukac i jakiej firmy kompletnego rozrzadu( pasek,rolka napinacza, pompa wody, napinacz gazowy z rolka)? Pozdrawiam Jacek Wystarczy poczytać parę stron wstecz i będziesz znał odpowiedz na swoje pytania .
Jack30 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Ok dzięki. Już znalazłem. Pozdrawiam. Jacek
Rekomendowane odpowiedzi