Bartek Pawełczyk Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Witam. Mam następujący problem w moim A4 B6 1.9 TDI AVANT: Po odpaleniu silnika, jak i podczas późniejszej jazdy wyłącza się radio, światła mijania zaczynają pulsować, silnik pracuje nierówno (lekko rytmicznie szarpie), a w bagażniku cyka jakby przekaźnik (chyba od subwoofera). Słyszę też podobne cykanie gdzieś z okolicy zegarów, ale jedynie zaraz po odpaleniu silnika (później już nie występuje). Wszystkie te objawy trwają zazwyczaj do czasu, aż dodam gazu/zredukuje bieg (chociaż nie zawsze). Czasem ustępuje samo po paru sekundach, czasem trwa ok. minuty - nie ma reguły. Po paru takich cyklach zaczyna też migać kontrolka akumulatora. Najczęściej problem powtarza się, gdy temperatura na dworze jest w przedziale 5-20 st. C. Gdy jest zimniej lub cieplej również się zdarza, ale rzadziej. Czasem problemu nie ma przez 200 km jazdy, a czasem powtarza się co pół minuty. Nie wiem czy może to mieć związek ale usterka zaczęła się pojawiać w podobnym czasie, gdy padła mi elektryka w lewych tylnych drzwiach (nie działa zamek i otwieranie szyby). Może ktoś poradzi co posprawdzać, aby znaleźć przyczynę. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Bartek Pawełczyk Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2017 nikt nie ma pomysłu co to może być?
Rekomendowane odpowiedzi