Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie dzialaja wycieraczki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak ja w temacie.

Przekazniki 213 i 377 sprawne, podmieniane. Wszystkie bezpieczniki ok. Pytanie co sprawdzic dalej?

Z to stalo sienie z dnia na dzien. Bez wczesniejszych sygnalow. Spryskiwacz pryska a wycieraczki nic na żadnym biegu. Recznie mechanizm da sie ruszyc. Czy czujnik otwarcia maski ma cos z tym wspolnego bo od niego jest u mnie urwany kabel skrecony z, drugim izolacja i wedruje do skrzynki z ecu. Silnik chcialbym sprawdzic na krotko jakos ale dostep do niego kiepski. A dobrze by bylo jakos to na szybko zrobic. Moze da sie podac gdzies napiecie w przekaznikach aby do niego doszlo bez wyciagania go.

Opublikowano

Nie zwalnialy Ci ostatnio tj na wysokim biegu chodzily wolniej???

To samo mialem w zonki obi.

Mechanizm sie zatarl z dnia na dzien zdechly wycieraczki.

Ja bym go rozebral i przy okazji sprawdzil silniczek.

Opublikowano

Witam

Podepnę się do tematu.

U mnie wycieraczki co jakiś czas odmawiały posłuszeństwa, ale pomagał im smar w spayu na swożnie i znów jakiś czas chodziły. Dodatkowo, zwłaszcza jeśli wcześniej padało, to potrafiły zamiast jednego zebrania z szyby, zrobić ich 5 albo 10 i zatrzymać się w połowie drogi.

Dwa dni temu padły całkiem

Spryskiwacz chodzi więc to nie bezpiecznik. Rozebrałem wczoraj cały mechanizm i chodzi bez zarzutu, silniczek podpiąłem na krótko do akumulatora i też kręci, więc to nie to. Pomyślałem, że to w takim razie przekaźnik. Problem w tym, że nie mogę go zlokalizować. Rozebrałem deskę pod kierownicą i nie ma tam przekaźnika 377, jest 387. Czy to jest to samo? Znajduje się on w prawym górnym rogu tablicy przekaźników i zajmuje dwa pola, jest chyba największy.

Podsuńcie jakieś rozwiązanie, bo oprócz sprawdzenia przekaźnika (tylko którego?) i manetki to nie mam już pomysłów. Tylko jak to sprawdzić.

Tyle pytań a tak mało odpowiedzi ;-)

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Prawdopodobnie wystepowaly rozne numery bo u kolegi byl jeszcze inny. U mnie jest 377 i zajmuje 2 miejsca. Niestety ja swojego problemu nie rozwialem bo jestem w delegacji a auto stoi od 2 tyg

Opublikowano

Witam.

Problem rozwiązany. Przekaźnik 387 jest od świateł. U mnie ktoś zakleił papierem numer na przekaźniku 377 i dlatego nie mogłem go znaleźć. Wewnątrz przekaźnika jest mały chip i dwie cewki z elektromagnesami. Jeden z nich się spiekł i obwód był cały czas rozwarty wiec wycieraczki nie działały. Wystarczyło papierem przeczyścić i po sprawie. Szkoda tylko że wcześniej zdążyłem rozebrać mechanizm i teraz czeka mnie ustawianie, bo wycieraczki nie parkują na samym dole...

Mozgu, ja u siebie wyciągałem silnik wycieraczek żeby go sprawdzić, niestety nie wiem gdzie podać napięcie na przekaźnik żeby go sprawdzić na krótko. Wiem, że czasem palą się styki w manetkach i wtedy wycieraczki też odmawiają posłuszeństwa.

Ponieważ rozebrałem już wszystko to wiem że elementy układu są cztery: mechanizm, silnik, przekaźnik i manetka.

Edytowane przez kacpior

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiazany. Tak ja.napisal wesz. Zatarl sie mechanizm

Opublikowano

To normalne.daj duzo smaru pod zaslepki.