Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Geometria turbo, N75, przepływomierz???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z pracą silnika w swoim B6 1.9 tdi AVF. Od jakiegoś czasu auto łapie notlauf, kiedy próbuję go wkręcić na obroty powyżej 3000, wyskakuje czasem check engine. Generalnie w większości przypadków auto rozpędza się do około 120 km/h. Ostatnio próbowałem zastosować "patent" ze strzykawką i wężykiem podłączonym do gruszki turba, bo może ewentualnie sztanga się zacina. Specjalnie nic to nie dało. Są sytuacje kiedy zdaża się, iż auto mogę rozkręcić powyżej wspomnianych 3000 obrotów i do większych prędkości ale jest to sporadyczne, nie wiem od czego uzależnione. Ogólna praca silnika na obrotach jest trochę "twarda" jak to niektórzy nazywają. Robiłem logi 011 i 003 dynamiczne ale nie znam się na interpretacji, więc proszę o wskazówki u interpretację.

LOG-01-003-xxx-xxx.CSV

LOG-01-011-011.csv

LOG-01-011-xxx-xxx.CSV

Opublikowano

Nie wiem co robiłeś ale to nie są logi dynamiczne, w zasadzie to nic nie jest.

Piszesz coś o patencie ze strzykawką ale dalej nie wiadomo czy sztanga chodzi czy się przycina, jak się przycina to zmienna geometria do czyszczenia. VAG nie wyświetla błędu przeładowywania? 90% przypadków notlaufa to zapieczona geometria.

Opublikowano
  • Autor

Logi robiłem vcds,em Lite. Nie wiem czemu takie logi wyszły a w zasadzie nie wyszły. Błąd przeładowania oczywiście, że się pojawia, bo nie raz kasowałem check engine właśnie z tego powodu.

ale czy przy zawalonej geometrii  zdażały by się przypadki, kiedy można jednak auto rozpędzić i wkręcić na większe obroty?

Opublikowano

wrzuć te pliki na vaglog.pl będzie czytelniej :D

Edytowane przez marky2552

Opublikowano

Skoro wiesz że turbo przeładowuje to daj sobie spokój z kotami tylko weź się do roboty. Sprawdź ręcznie czy sztanga od zmiennej geometrii chodzi luźno, następnie pozprawdzaj wężyk podciśnienia i spróbuj odmienić n75.

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Skoro wiesz że turbo przeładowuje to daj sobie spokój z logami tylko weź się do roboty. Sprawdź ręcznie czy sztanga od zmiennej geometrii chodzi luźno, następnie pozprawdzaj wężyk podciśnienia i spróbuj odmienić n75.

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, Marques Coma napisał:

może teraz bardziej czytelne?

Może ktoś umie to zinterpretować ?

http://vaglog.pl/log-011_1AOh9KQ.html

http://vaglog.pl/log-003_vvjs1.html

Jaja sobie robisz, to dalej nie są logi, to dalej jest nic. Nie chodzi o format tylko sposób przeprowadzenia.