Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pęknięta szyba czołowa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, otóz w pracy na parkingu gdzie stawiam samochód naprzeciwko trwa budowa.  Rano jadąc do praacy pęknięcia nie było, a wracając już było. Po oględzinach szyby widać odprysk jakiegos małego kamyczka. Mogę liczyc na jakieś odszkodowanie z OC bądz odszkodowanie ze strony firmy budowlanej? (Jest to wielka firma budowlana, więc może są ubezpieczeni przed takimi wypadkami)

Opublikowano

Oto przykład odpowiedzi tej firmy :

Witam, z tej strony firma budowlana. Proszę udowodnić, że kamyczek który niby akurat wtedy uszkodził Panu szybę pochodził z naszej budowy lub że to kamyczek wyleciał z pod któregoś koła naszego samochodu. Pozdrawiam cieplutko.

Moim zdaniem nie ma żadnej szansy na uzyskanie czegokolwiek. Nie stałeś bezpośrednio na budowie. A co jeśli to jakaś zwykła osobówka przejeżdżała i kamyczek z pod jej koła spowodował odprysk? Jedyna szansa na cokolwiek byłaby wtedy gdyby jezdnia w tym miejscu ewidentnie była zabrudzona z powodu trwającej budowy, a szefu firmy by się przejął Twoją szybą.

Opublikowano

Szanse są zawsze, ale do tego potrzeba świadków (np. kolegów których przywiozłeś do pracy), którzy potwierdzą, że szyba była cała po zaparkowaniu w tym miejscu, lub też dowodu w postaci zapisu z minitoringu. Firmy budowlane często wykupują ubezpieczenia i jest możliwe dochodzenie roszczeń od ich ubezpieczyciela. Można także wystąpić z roszczeniem bezpośrednio do właściciela firmy. Szkoda nie jest wielka i lepiej nie tracić zniżek. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak to sobie czytam i nie wiem czy się śmiać czy płakać.  Zostawiles auto pękła szyba no trudno stało się. Skąd wiesz ze to z tej budowy?  To tak samo jakby koleś cie zatrzymał i twierdził że z pod twojego koła wyleciał kamyk i zabił mu szybę. Masz pewność że na pewno to spod twojego auta wyleciał kamyk? Dasz sobie ściągnąć z OC?  Miałem sytuacje droga dwupasmowa dwujezdniowa jadę za autem brzdek pęknięta szyba i nie uwierzysz auto z naprzeciwka zbilo mi szybę a nie te przedemna. Tu szybę mógł zbić każdy. Gowniarz rzucajacy kamieniem z nudów, inne auto osobowe itd. Morał trzeba było dopłacić i wykupić ubezpieczenie szyb,  kosztuje grosze a i kłopotu nie ma. Mi w 3 lata poszły 2 szyby czołowe obie od kamykow. Zgłosiłem wymienili bez problemu zniżki z Ac zachowane szybko sprawnie i bez problemu.  Pakiet szyby robi robote :decayed:

Powodzenia w dochodzeniu odszkodowania :wink: