Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z rozruchem silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam 

od jakiegoś czasu miałem problem z odpaleniem samochodu, od sklepu do sklepu odpalał normalnie a po chwili pod domem jak chciałem prze parkować już nie ... kilka razy zakręcił normalnie a za czwartym czy piątym już nie...

Dwa ostatnie dni po całodobowym staniu kręcił jakby chciał a nie mógł, przy odpalaniu zachowywał się jakby rozładowany miał akumulator, po odpaleniu już wszystko było ok mogłem spokojnie pojechać na zakupy.

Sprawdziłem dwa dni napięcie i w obu przypadkach wynosiło około 12.30v, aku jest nowe ma może rok więc obstawiłem rozrusznik , dziś go wymieniłem i tak niby lepiej kręci szybciej (co nawet słychać) to gasząc odpalając kilka razy pod rząd problem dalej występuję za którymś razem,  więc albo mam pecha i założyłem zepsuty rozrusznik albo to nie jest jego wina... na szybkiego wyczyściłem dwie masy na ramie , nie wiem gdzie znajduję się silnika masa może ktoś podpowie albo spotkał się z podobnym problemem ?

dla pewności wyciągnąłem aku dolałem wody destylowanej i pod prostownik 

Auto niby jeździ odpala ale coś jest nie tak ... czekam na jakieś podpowiedzi Z góry Dzięki !

Edytowane przez matisstz