Marcin_G Opublikowano 22 Maja 2017 Opublikowano 22 Maja 2017 Witam, Niedługo stuknie 218k przebiegu i przy ciepłym silniku przy 1 biegu strasznie go szarpie. Zapewne to sprzęgło z dwumasem. Jaki zestaw polecacie. Zastanawiam się nad SACHS Performance Racing gdzie wytrzymuje monent do ok 735nm, gdyż pewnie w niedługim czasie jakiś chip wpadnie. A może przy mocach do ok 220KM lepiej kupić zwykly zestaw, wzmocnić i zaoszczędzić trochę $$$? Jakiś propozycje?
olinek2 Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Płyn hamulcowy wymieniales? Bo czasem szarpanie właśnie od starego płynu w wysprzęgliku jest.
Marcin_G Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Opublikowano 23 Maja 2017 Nie nie wymieniany byłWysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Zmien płyn ,zobaczysz co bedzie...umnie jest to samo na ciepłym silniku w tyg zmieniam plyn na nowy.przebieg 168 tys nie mozliwe ze juz pada sprzeglo
Marcin_G Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Opublikowano 23 Maja 2017 Zmien płyn ,zobaczysz co bedzie...umnie jest to samo na ciepłym silniku w tyg zmieniam plyn na nowy.przebieg 168 tys nie mozliwe ze juz pada sprzegloI po wymianie płynu ustalo?Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Bede wiedział w czwartek dam znac SZarpie sporadycznie czasami wcale lub non stop.
HQ-Automotive Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 Na ciepłym czy na zimnym silniku? Do tego słyszysz jakiś metaliczny dźwięk, odgłos czy jest to samo szarpanie? Podjechałbym ewentualnie do dobrego serwisu aby to zbadać, niekoniecznie musi oznaczać to kończący się dwumas, ale jeżeli tak będzie to kup dobry zestaw jak wspomniany SACHS Performance Racing .
Marcin_G Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Opublikowano 23 Maja 2017 Na ciepłym czy na zimnym silniku? Do tego słyszysz jakiś metaliczny dźwięk, odgłos czy jest to samo szarpanie? Podjechałbym ewentualnie do dobrego serwisu aby to zbadać, niekoniecznie musi oznaczać to kończący się dwumas, ale jeżeli tak będzie to kup dobry zestaw jak wspomniany SACHS Performance Racing .Na ciepłym przy ruszania. Na zimnym brak problemów. Słychać nieraz taki Turkot np jak jadę i się zatrzymać to slychacWysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 23 Maja 2017 Opublikowano 23 Maja 2017 (edytowane) Dokladnie tylko na zimnym ok a po rozgrzaniu szarpie... U mnie halasuje ale turbina lub grucha Edytowane 23 Maja 2017 przez firefighter79
Marcin_G Opublikowano 23 Maja 2017 Autor Opublikowano 23 Maja 2017 Dokladnie tylko na zimnym ok a po rozgrzaniu szarpie... U mnie halasuje ale turbina lub grucha Ok no to daj znać w czwartek czy wymiana płynu pomoglaWysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Marcin_G Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Opublikowano 25 Maja 2017 Dnia 23.05.2017 o 12:57, firefighter79 napisał: No i jak kolego po wymianie? czy oprócz wymiany były też hamulce odpowietrzane albo coś?
Gość Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 (edytowane) Tak jestem po wymianie plynu. Plyn byl do bani,mechanik mierzył jakims urzadzeniem. Wszystko dziala nic nareszcie nie szarpie przy ruszaniu.tak hamulce byly odpowietrzane i zlany caly stary plyn z wyszplęglika takze problem rozwiazany Edytowane 25 Maja 2017 przez firefighter79
olinek2 Opublikowano 25 Maja 2017 Opublikowano 25 Maja 2017 Ja tez się szykuje bo mam zacisk z przodu do zrobienia. Gumka pękła...
Rekomendowane odpowiedzi