Kontrolka
1 1

    4 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Napisano (edytowane)

    Witam. N

    Mam pewien problem dotyczący 

    Edytowane przez Michał_A4

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Dobrze obejrzyj kable glownie przy samych wtyczkach. Bledy staraj sie spisywac i podawac. Rozeznaj czy nie ma na to wplyw deszcz czy mycie auta.

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    11 minut temu, adadur napisał:

    Dobrze obejrzyj kable glownie przy samych wtyczkach. Bledy staraj sie spisywac i podawac. Rozeznaj czy nie ma na to wplyw deszcz czy mycie auta.

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     

    Dziękuję za odpowiedź. Wszystko sprawdzałem i nic nie znalazłem. Dzisiaj podpiąłem znowu komputer i wyszło praktycznie to samo:

    460C przekaźnik pompy paliwa przerwa/zwarcie do masy

    4C05 przekaźnik główny świec żarowych przerwa/zwarcie do masy

    4C05 przekaźnik dużej mocy ogrzewania zwarcie do plusa

    Tak jak pisałem wcześniej,  po wyczyszczenie egr i skasowania błędu auto jeździło normalnie przez 5 dni.  W niedziele zapaliła się kontrolka silnika. W poniedziałek byłem umówiony na wymianę łożyska tak więc korzystając z okazji kazałem mechanikowi rzucić okiem na tą kontrolke. Wymienili przekaźnik nr 395 (pompy paliwa) i świece żarowe. Nie nastawiałem się że uda się mu zdiagnozować przyczynę przez którą świeci kontrolka, bo wiadomo jak to bywa z tymi pseudo elektromechanikami i nie przeliczyłem się... :kwasny: wyjechałem od niego i kontrolka się zaświeciła jednocześnie tryb awaryjny... wróciłem do dziada, podłączył kompa i wyskoczyły błędy które wpisałem, praktycznie te same co wcześniej. Usunął je i powiedział ze nie wie co to może być... po przejechaniu kilku kilometrów kontrolka się nie zaświeciła ale auto w pewnym momencie przeszło znowu w tryb awaryjny. Zatrzymałem się,  zgasiłem i zapaliłem, jedzie normalnie... Oszaleje... :(

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Coś Ci menda pogryzła i czasami zwiera... Oglądanie kabelków "z zewnątrz" nic nie da - czeka Cię chyba niestety wyprucie wiązki z auta wtyczka po wtyczce...

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się
    1 1

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy