Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gaśnie po odpaleniu jak jest ciepły

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, objaw mam następujący: 

Po przyjeździe z trasy (oczywiście jadąc na gazie) wyłączam auto - wszystko jest OK. Jednakże, po ponownym jego uruchomieniu - jedynie w przypadku, jeżeli silnik nie zdążył jeszcze ostygnąć po wcześniejszej jeździe - auto nie chce się przełączyć na gaz, tzn. przełącza się, ale jeździ jakby na 3 cylindrach. Muszę wtedy ręcznie go przełączyć na benzynę, przejechać na niej kilka, czasem kilkanaście kilometrów, i dopiero po takim zabiegu auto zaczyna ładnie pracować na gazie. Wydaje mi się, że najważniejszą informacją tutaj jest to, że dzieje się to tylko i wyłącznie w sytuacji, kiedy odpalam auto, które jeszcze nie wystygło po poprzedniej jeździe. Poza tym objawem, instalacja pracuje bardzo dobrze, auto jeździ na gazie bez zarzutu.

Instalacja jest oparta o sterownik Versus. Z problemem byłem u gazownika, ale nic nie zrobił - wg niego wszystkie parametry są w 100% poprawne i niema się do czego przyczepić...

Macie może jakiś pomysł? Jeden z mechaników (nie gazownik) zasugerował mi sprawdzenie elektrozaworu na butli czy nie puszcza gazu - tylko co do tego by miała temperatura silnika?

Opublikowano

Może któryś wtryskiwacz szwankuje.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdzić korekty w grupie 032 i 033 przed i po zapaleniu. Być może go zalewa, a do poprawy są korekty po temperaturze gazu o ile ten Versus coś takiego w ogóle obsługuje.