Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szyba El. Przód prawy Nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem z szybą przednia od pasażera, idę do auta rano a szyba opadnięta . Jak odpaliłem auto podniosłem ją do góry i tak już stoi, nie idzie w dół. Świeci się przycisk jak daje do góry od strony kierowcy to słyszę że chce domknąć szybę lecz nie opuszcza. Czytałem  innych tematach podobne sytuacje lecz jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o elektrykę, centralny zamek działa bez zarzutów a no i działa szyba od kierowcy. Dzisiaj próbowałem wymienić silniczek lecz też nic. Linki są całe nie zerwane na prowadnicach. Może ktoś już to przerabiał i jak to zrobić

Pozdrawiam

Opublikowano

Przewody całe w harmonijce między słupkiem, a drzwiami? U mnie jak nie działała szyba od kierowcy to odkręciłem obudowę silniczka, rozruszałem, skręciłem i póki co, odpukać, działa.

Opublikowano

Podpinam się do pytania, lecz u mnie działa od pasażera a od kierowcy nie. Jak naciskam przycisk to słychać klikanie i może za 15 razem się otwiera. Szyba nie opada i jak już raczy się odsunąć to z zamknięciem nie ma problemu 

Opublikowano
  • Autor

Przewody wszystko ok... i nie wiadomo... U ciebie Kinga chociaż działa :)

Opublikowano
Dnia 23.06.2017 o 23:23, dejay88 napisał:

Przewody wszystko ok... i nie wiadomo... U ciebie Kinga chociaż działa :)

Owszem, działa, ale nigdy wtedy, kiedy właśnie tego chcę : D

Opublikowano
  • Autor

No i się dzisiaj stało i od strony kierowcy też nie działa... tylko opuszczenie szyby działa od strony kierowcy od pasażera w ogóle a jak zamykam auto to się domyka automatycznie. czy ktoś ma może jakąś rozpiskę wiązek jak działają szyby elektryczne na przód ???

Opublikowano
Dnia 27.06.2017 o 20:10, dejay88 napisał:

No i się dzisiaj stało i od strony kierowcy też nie działa... tylko opuszczenie szyby działa od strony kierowcy od pasażera w ogóle a jak zamykam auto to się domyka automatycznie. czy ktoś ma może jakąś rozpiskę wiązek jak działają szyby elektryczne na przód ???

U mnie już działa. Obyło się bez większej kombinacji. Tata ściągnął boczek,  przedmuchał powietrzem,  podociskał styki i póki co działa. Mam nadzieję,  że na długo :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

To masz fart bo ja nadal walczę. Aktualnie u mnie wygląda sprawa tak szyba od kierowcy tylko się opuszcza nie podnosi aby zamknąć muszę z kluczyka na panelu świeci się tylko od strony kierowcy lampka od pasażera już nie , zaś od strony pasażera świeci się lecz kompletnie nie działa. Czyściłem styki w obu boczkach sprawdziłem nawet pomke czy nie ma żadnych zimnych lutów , odkręcałem panel gdzie są przekaźniki i nie jest zaśnieżały a jak go sprawdzić czy jest sprawny to nie mam pojęcia ( jest tylko jeden taki fioletowy) nie wiem czy tak powinno być.

Ktoś jeszcze jakieś sugestie ma ?

Opublikowano
12 godzin temu, dejay88 napisał:

To masz fart bo ja nadal walczę. Aktualnie u mnie wygląda sprawa tak szyba od kierowcy tylko się opuszcza nie podnosi aby zamknąć muszę z kluczyka na panelu świeci się tylko od strony kierowcy lampka od pasażera już nie , zaś od strony pasażera świeci się lecz kompletnie nie działa. Czyściłem styki w obu boczkach sprawdziłem nawet pomke czy nie ma żadnych zimnych lutów , odkręcałem panel gdzie są przekaźniki i nie jest zaśnieżały a jak go sprawdzić czy jest sprawny to nie mam pojęcia ( jest tylko jeden taki fioletowy) nie wiem czy tak powinno być.

Ktoś jeszcze jakieś sugestie ma ?

Fart się skończył ;( Szyba też już nie działa wcale. Jak wrócę z wakacji to wymienię silniczek bo chyba e tym leży problem u mnie. 

Opublikowano
  • Autor

Ja dzisiaj biorę się za wiązki na yt popatrzyłem jak to wygląda ;) silniczek też już sprawdzałem, myślę że będą te przewody między drzwiami ale to byłoby dziwne że na raz jedne i drugie

Edit: Sprawdziłem przewody miedzy drzwiami i są całe... ręce odpadają...

Edytowane przez dejay88