barteqA4 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Witam koledzy szukałem na forum tematu były ale jakoś nikt nie dał odpowiedzi czy naprawił to czy nie dlatego ponawiam temat gdyż u mnie jest to samo i nie wiem od czego zacząć pomożecie a wiec klimatyzacja raz działa raz nie nie wiem od czego to zależy w trasie potrafi działać 3h a czasem 15minut i nie wiem czy parownik czy czujnik ciśnienia ?
Hezen Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Podłącz vaga i sprawdź błędy.Wysłane z OP3T
radekrp90 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Jeśli wentylatory caly czas pracują to zawór sterujący w kompresorze może siadać.
Hezen Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zawór w kompresorze albo presostat.Zawór sterujący ciśnieniem przycina się zwykle w sprężarkach zexela, denso są mniej podatne na tą usterkę.Zawór przycina się albo na minimalne ciśnienie i sprężarka pracuje bez zarzutów cały czas ale układ bardzo słabo chłodzi, albo na maksymalnym i wtedy presostat może wyłączać sprężarkę żeby ciśnienie nie uszkodziło układu.Niech podłączy vaga, jak nie będzie błędów to jechać do ogarniętego zakładu żeby sprawdzili co jest nie tak, tak to może cały układ po kolei wymienić zanim dojdzie co jest grane.Wysłane z OP3T
barteqA4 Opublikowano 3 Lipca 2017 Autor Opublikowano 3 Lipca 2017 dziękuje panowie za podpowiedzi poszukam czujnika ciśnienia i zawór sterujący od klimy na allegro i porostu wymienię i zobaczę
barteqA4 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2017 gdzie znajdę czujnik temperatury płynu chłodzącego klimatyzacji ?
Hezen Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Określ dokładnie o jaki czujnik Ci chodzi?Albo płynu chłodzącego albo ciśnienia czynnika klimy.Nie ma czegoś takiego jak czujnik ani płyn chłodzący klimy. Wysłane z OP3T
Rekomendowane odpowiedzi