fenri95 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Witam mam strasznie brudny płyn chłodniczy troche czytałem w internecie że może być to spowodowane zmieszaniem 2 różnych płynów. Nie przybywa mi go jest cały czas tyle samo także olej z silnika to raczej nie będzie. Chce to wyczyscić tylko jak się za to zabrać kupić jakiś środek do płukanki i zmieszać z wodą destylowana troche pojeździć i wtedy dopiero zalać płyn właściwy ?
wesz82 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Poszukaj na forum tematu o plukaniu nagrzewnicy. Troche Ci to rozjasni co i jak...
fenri95 Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Opublikowano 1 Lipca 2017 Troche czytałem ale nie wiem jaki środek żeby nie popsuć sobie całego układu liczę że ktoś sie wypowie czego warto użyć żeby wypłukać wszelaki syf. Są jakieś środki które się mięsza z wodą destylowaną trzeba pojeździć chwile i zlać to wszystko i dopiero wtedy nowy płyn ale boję sie o rozszczelnienie..
Emejcz Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Gorący ocet - używałem. Nie rozszczelnia i czyści. Pamiętaj jednak, że płukanie to rozwiązanie tymczasowe.
Rekomendowane odpowiedzi