Opublikowano 13 Lipca 20179 l Cześć. Znowu ja, z nowym problemem który pewnie jest przyczyną złego przyspieszania. Mianowicie, na biegu jałowym (manual, BRD) gdy dodaje gazu np: od 1000 do 1200 i zatrzymuje pedał w miejscu, to obroty stoją na tych 1200, i tak mogę robić aż do 2000 obr. Powyżej 2000, gdy chce zatrzymać pedał gazu i obroty na np 2200, auto samo dodaje gazu do ponad 3000. W vcds pedał gazu chodzi dobrze do 99%, ale w rzeczywistości jest inaczej. O co chodzi!? Miał ktoś taki objaw? Zastanawiam się nad wymianą, tylko nie jestem pewien czy to Napewno potencjometr, i jakiej firmy wziąć... #co dodam, może coś to znaczy. Na naklejce która jest na obudowie potencjometru, jest kreska od białego flamastru praktycznie od góry do dołu.
Opublikowano 13 Lipca 20179 l Jak w VCDS-ie pokazuje że potencjometr jest sprawny to nie szukaj dziury w całym , przyczyna " złego przyspieszania " jest gdzie indziej
Opublikowano 13 Lipca 20179 l Przyczyną tego może być przepustnice (klapa gaszonca) zobacz parametry jej podczas przyspieszenia (brak błędów w sterowniki ??)Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 14 Lipca 20179 l Autor Błędów w sterowniku brak. No właśnie też zastanawiałem się nad tą klapą, sprawdzę i wyczyszcze ja dziś + zajrzę pod plastikowa pokrywę może coś nie halo jest. W vcds w której grupie sprawdzić ja? No i czy ona wpływa na pracę silnika podczas jazdy? Czy służy tylko do poprawnego gaszenia? Potencjometr sprawdzałem wczoraj, czy może nie ma zasniedzialych wtykow, ale niestety nie.. Przeglądając wczoraj tematy w dziale silników 2.5, również spotkałem się na taki post z kwietnia br. Ale autor nie napisał czy rozwiązał problem. Edytowane 14 Lipca 20179 l przez scania1213
Opublikowano 15 Lipca 20179 l Wpływa na pracę silnika ma 2 zastosowania 1. To gaszenie silnika 2. To działanie jako przepustnice powietrza jak w silniku benzynowym Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 15 Lipca 20179 l Autor 4 godziny temu, r3mik napisał: Wpływa na pracę silnika ma 2 zastosowania 1. To gaszenie silnika 2. To działanie jako przepustnice powietrza jak w silniku benzynowym Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Jak to zdiagnozować bez wymiany na nową? Po odłączeniu jej, nic się nie zmienia, oprócz strasznych wibracji przy gaszeniu.
Opublikowano 16 Lipca 20179 l Zobacz vcds jej pracę ale który blok to Ci nie powiem bo nie pamiętam Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka