Marcin0 Opublikowano 13 Lipca 2017 Opublikowano 13 Lipca 2017 Witam mam taki problem mój climatronik od jakiegoś czasu wariuje a mianowicie gdy mam przykładowo nastawioną temperaturę na maxa czyli na HI leci nadal zimne powietrze na początku myślałem ze to może być problem z nagrzewnicą ale chyba nie bo nieraz jest oki a nieraz tak jak napisałem i tak samo nie mam ustawionej na automatyczne tylko econ i samo zwiększa prędkość nawiewu czy mam do wymiany climatronik czy coś innego ? z góry dzięki
Hezen Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Problem w silniczku klapy temperatury.Wysłane z OP3T
Marcin0 Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Opublikowano 16 Lipca 2017 @Hezen dzięki za odp a da mi cos wymiana całego climatroniku bo i tak swiruje ten nawiew i sam zwieksza sie
musiek Opublikowano 17 Lipca 2017 Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) To raczej bd normalne zachowanie climatronica. Climatronic dąży do utrzymania zadanej temperatury. Sam reguluje obroty wentylatora. Włączając nadmuch na szybę obroty zwiększają się. Zamiast wymieniać climatronic wyciągnij siłownik klapy regulacji temperatury i wyczyść w nim znajdujący się potencjometr. Zazwyczaj to on się zabrudza. Edytowane 17 Lipca 2017 przez musiek
Marcin0 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Opublikowano 19 Lipca 2017 Prawda ale climatronik powinien tak sie zachowywać na auto a nei na econ tak mi sie wydaje ?
Marcin0 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Opublikowano 19 Lipca 2017 i gdzie znajduje się ten siłownik klapy regulacji temperatury
Hezen Opublikowano 19 Lipca 2017 Opublikowano 19 Lipca 2017 Od strony schowka jak zajrzysz od spodu będą dwa silniczki, ten bliżej grodzi silnika odpowiada za klapę regulacji temperatury.Wysłane z OP3T
musiek Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Sprawdź jeszcze jakie błędy wyrzuca klimatronic.
Rekomendowane odpowiedzi