Jashooligans Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Witam. Przymierzam się do kupna audi a4 b8. Byłem zobaczyć samochód z silnikiem 2.0 tfsi 211 km Quattro. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne, ale jest duży problem: na jałowym jak się depnie to kopci na szaro. Wydech jest zrobiony sportowy, sprzedający mówi że to przez to... Co Wy o tym sądzicie? Czy pakować się w ten silnik? Pozdrawiam
komoornik Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Komedia, wydech przyczyną Poczytaj o spalaniu oleju.
Jashooligans Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Opublikowano 15 Lipca 2017 Podobno spalanie oleju to bardziej niebieski kolor albo fioletowy. Czy może to być turbina? A jeśli to te spalanie oleju to czy tak ma każdy ten silnik i ile ewentualnie naprawa tego?
indiapapa Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Każdy sprzed 2011. Naprawa to koszt około 6 000, także dolicz sobie do ceny podstawowej :> Ja bym go jeszcze spróbował rozbujać do 120 (Chociaż niewiadomo czy pan Mirek sie na to zgodzi:D) i zobaczyć czy masz wibracje na kierownicy. Jak ja kupowałem swojego to nie sprawdziłem wszystkiego. Wtedy albo opony/fele do wymiany albo tuleje wahaczy do remontu.
Rekomendowane odpowiedzi