drakoa4 Opublikowano 18 Lipca 2017 Opublikowano 18 Lipca 2017 (edytowane) Witam ostatnio zauważyłem ze przy mocniejszym wciśnięciu pedału gazu i kręceniu auta w granice powyżej 3500 obrotów auto zaczyna drgać delikatnie co jest dość denerwujące. Wzmienie ze opony były 3 razy wyważone, ale to nic nie dało. Zakresu prędkości nie ma określonego gdy ja popchne na 2 biegu do 4000 tysięcy to zaczynaja sie dziwne wibracje... i tak na każdym biegu od 3500 obrotów około... czytałem ze może to być półoska... ostatni usłyszałem właśnie delikatnie stuki w zawieszeniu i gdy np skręcam kołami słyszę takie jakby bardzo delikatne strzelanie tylko gdy auto stoi i w miejscu kręcę kołami... zawieszenie było sprawdzone i jedyne co widać do delikatne zużycie wachaczy ale nie ma tragedi ... auto ma 60 000 tysięcy przebiegu. Myślałem jeszcze ze może poduszki pod silnikiem padły sam juz nie wiem co wy myślicie ? Dziękuje za każda odpowiedz i pozdrawiam gorąco Edytowane 18 Lipca 2017 przez drakoa4
Gość Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 Przy tym przebiegu to sie nic nie powinno dziac, chyba ze ktos jezdzil tylko po dziurach i sie wybilo. Zacznij od lozysk lubia padac w B8, one powoduja bardzo czesto drgania podczas przyspieszania i przy roznych predkosciach.
Rekomendowane odpowiedzi