Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chiństkie opony - co sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka...  Muszę przed wyjazdem na urlop kupic opony.

Byłem dziś u wulkanizatora to niestety ceny za za uzywane 10 letnie opony powalają.

Zastanawiam się na oponami budżetowymi.  Jeden ze znajomych jeździ juz rok na GOODRIDE i jest zadowolony, inny znajomy kilka tyg temu kupil jakies ZETEX  i też zadowolony.

Opinie w google na temat opon budżetowych są różne, najczęściej negatywne opinie są od osob które nigdzy czegoś takiego nie używali.

Ja znalazłem np coś takiego:

http://allegro.pl/4xopony-letnie-205-55zr16-94w-xl-gencotire-g7-rant-i6801754802.html

http://allegro.pl/4x-opony-sailun-205-55r16-atrezzo-elite-rant-2017-i6711176167.html

http://allegro.pl/4x-opony-letnie-205-55r16-91v-firemax-fm601-i6865590934.html

http://allegro.pl/4x-opony-letnie-205-55r16-91v-goodride-sa37-rant-i6769570814.html

Co myślicie nad czymś takim, o przykładach.

Może ktoś używał i się wypowie z użytkowania?

Edytowane przez zaba84

Opublikowano

Tylko nie goodride.moje 245/40/18 skakały na wywazarce jakby felga była krzywa ,a była prosta
Źle się jeździło no mocno drgalo od 110 do 160kmh

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja bym wybrał zetexa jakiegoś

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Miałem ten sam dylemat kolego 3 lata temu. musiałem szybko kupić opony przed wyjazdem do Chorwacji. Też chciałem używki ale w końcu się przełamałem i kupiłem  17 firmy Ovation. Razem z przesyłką z oponeo zapłaciłem nie całe 1000 zł. I Powiem Tobie że jestem mega zadowolony . Komfortowo się na nich jezdzi i na mokrej i na suchej nawierzchni. Nawet przy 200 km/h nie ma z nimi problemu. Jedyny ich minus jaki zauważyłem to że przy niskich temp. powiedzmy coś około 5 stopni przy wilgotnej nawierzchni wydaję mi się że łatwiej tracą przyczepność

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, mono25 napisał:

Ja bym wybrał zetexa jakiegoś

Dlaczego...  ?

Właśnie jeden z moich znajomych ma tego zetexa i obecnie chwali..

Opublikowano

bierz dębice presto

Opublikowano

Właśnie piszę że wybieram zetexa dlatego że są najbardziej popularne i widziałem zetexy w Renault scenic więc mogę powiedzieć że bieżnik jest bardzo dobry. z chińskich opon wybierz zetexa. Chyba że dębice.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

a ja złego słowa  nie powiem o oponach goodride. Chińczyk jak Chińczyk- tania cena musi niestety się wiązać z jakością, dlatego też na chińskie opony dostajemy gwarancję na 2 lata, a nie na 5- jak w zdecydowanej większości opon. Co do goodride- mam je w 2 samochodach (renault clio 3 i iveco daily rok 2001) w obu samochodach opony sprawują się bardzo dobrze. Nie ma żadnego problemu z wyważeniem tych gum, nie są zbyt głośne, na śniegu pod stromą górkę też dały sobie rade bez najmniejszych problemów- ogólnie jestem z nich bardzo zadowolony ale muszę zaznaczyć, że mam je dopiero 1 rok, bieżnik jest bardzo głęboki, co będzie kiedy będą miały 3/4 lata to nie mam pojęcia :P

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam koledzy a czy może ktoś cos powiedziec o oponach letnich SUNFULL? Interesowały by mnie 225/45/17 do a4 b6 avant 

Opublikowano

Jeśli szukacie nowych opon w dobrej cenie to polecam Dayton dw510 evo, za niecałe 1000zł można kupić solidne opony grupy Bridgestone. Z tego co pamiętam produkują je w fabryce Brigstone w Poznaniu. Złego słowa na ich temat mieć nie mogę, na pewno będą lepsze niż kilku letnie opony premium. Zrobiłem na nich może niecałe 10 tk, a zużycia oraz dziwnych sytuacji nie dostrzegłem. Ciche, komfortowe, zakręty im nie straszne.

Opublikowano

U siebie miałem w b8 2 opony sunfull 245/40 18 i były nierówne,skakały na wywazarce góra,dół a znowu w innym audi a6 c6 4 opony 225/45 18 też sunfull i były równe tyle że po sezonie ok 15tkm z przodu zostało ok 4mm bieżnika czyli połowa a z tyłu 5mm trochę szybko się zużywają w porównaniu do poprzedników michelin pilot 3

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tą zimę latam na Zeetex Ice-Plus i muszę powiedzieć, że dają sobie rewelacyjnie radę, mimo iż wcześniej nie miałęm z tą firmą do czynienia. 
 Co do letnich też słyszałem bardzo pochlebne opinie - konkretnie zeetex hp 1000. Jak wpadnie do mnie borbet A to zapewne je kupię - 183zł/szt - 225/R17/45 to naprawdę dobra cena względem jakości opon tej firmy.