Skocz do zawartości
IGNOROWANY

kable tylnych głośników schemat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam a4 b6 04r bez wzmacniacza i subufera i chciałem bezpośrednio podłączyć głośniki z tylnych drzwi do radia rns2, tylko juz się trochę zamotałem ponieważ kable jak sprawdzałem są podciagniete fabrycznie do samej wnęki od radia lecz nie moge znaleźć ich końcówek żeby wpiąć do kostki i teraz nie wiem czy ich przecinac i wpinac do kostki czy są one gdzies pochowane ? Może ktos miał podobna sytuacje i mógłby pomóc :)

Opublikowano

Kolego musisz zamontować oryginalny wzmacniacz on napędza tylne głośniki. Radia oryginalne mają tylko wyjście na przednie głośniki.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

a gdybym bezpośrednio wbił tylne głośniki do radia ? A gdzie dokładnie powinien się znajdować wzmacniacz ? 

Opublikowano

Nie podłączysz bo nie masz do czego. Sam zobacz że są tylko piny do przednich głośników.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ziomal-84 masz rację piny były tylko do przednich głośników Temat już załatwiłem :) Zrobiłem to najprościej jak się da :) Poprostu wpiolem się do kabli pod tylnym siedzeniem idzie tam wiązka kabli tylnych głośników do wzmacniacza, podciagnołem kable do przodu dorobiłem 4 dodatkowe piny wpiołem w radio teraz wszystko gra jak ta lala nie ma porównania :)