Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Prawdopodobne zatarcie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

masz podejrzenia czemu się wykruszyły?

Opublikowano
  • Autor

Dziś dzwoniłem do Audi ASO i potwierdzili, że mój samochód w lutym 2006 r i w styczniu 2007 r. przeszedł akcje serwisowe w Niemczech, czyli jeszcze przed jego sprowadzeniem do Polski (dot. silnika BLB). Proponuje wszystkim właścicielom sprawdzić w ASO czy ich auta mają zaległe akcje serwisowe. Co do koła dwumasowego to najprawdopodobniej wada lub osłabienie materiału. W dzień awarii przy -16'C po 8 km przy zimnym silniku zerwało 6 zębów - w trakcie wyprzedzania, a więc przy wejściu na wysokie obroty. Pozdrawiam

Opublikowano

ja sprawdziłem w ASO i nie miała miejsca u mnie akcja serwisowa w niemczech z imbusikiem ..... i gościu nie wiedział nawet co mi powiedzieć....

Opublikowano

marek35 a powiedziel ci pan co to za akcje byly ? bo o ile sie nie myle byl to Update softu ( kodu nie pamietam ) i wymiana jakiegos wezyka od turbo ( 21B7 ) ..... ot co ..... czyli jakies pierdoly....... i to byly jedyne akcje serwisowe dla BLB

ja sprawdziłem w ASO i nie miała miejsca u mnie akcja serwisowa w niemczech z imbusikiem ..... i gościu nie wiedział nawet co mi powiedzieć....

bo na ten imbus nie ma akcji to cicha i powolna smierc i wyszli z zalozenia ze prawdopodobiensto wytarcia rosnie wraz z prebiegiem i glownie jest to ponad 100 tys km ( lub 150 ) wie jak bys nie jezdzil to i tak sa kryci bo masz gwarancje na 3 lata i 100 tys w zaleznosci co przyjdzie pierwsze...... ( w sumie niezle sobie to wymyslili cwaniki z VAG ;( )

Opublikowano

Macie może info czy jest gdzieś baza tych akcji serwisowych

Opublikowano

dzwoniłem ponownie do ASO i miałem akcje serwisową ale jednynie ze Softem .... imbusik zmienie sobie przy jakiejś okazji żeby spać spokojnie .....

Opublikowano
  • Autor

We wtorek będę w Audi ASO to ich przycisnę, bo też w sumie nie wiem, czego te akcje serwisowe dotyczyły. Zapewne turdzi ma rację.

Opublikowano

w ASO unia warszawa powiedzieli pompowtryski ,głowica ale zatarte silniki ani jednej sztuki a 3 szt tylko nie blb stały na placu na wymianę pompowtrysków co koszt ok.10.000komplet z wymianą.

Akcje serwisową miałem 2 razy tak jak wyżej.Akcja była też na wałki wyrównoważające ale nie blb spr. po vin.

Powiedział mi pozbędziesz się tego a co kupisz starszy model bez turbo ,koła dwómasowego,i na sam koniec stwierdził najlepszy rower.Czułem w jego wypowiedziach :evil: :evil:.

Opublikowano

Niech w tym ASO nie cwaniakują bo pierwsze 2.0TDI poprostu posadają choroby wieku niemowlęcego i trzeba mieć tego świadomość kupując takie auto.