Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wyciągnięcie dławika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. pytanie brzmi mam zasilanie 6 z reduktora , reduktor ac r01 czerwony do 250 km. mapę mam teraz zrobioną na ok 220 koni i czy pomoże wyjęcie dławika z wielozaworu zamiast zmiana zasilania na 8. kolega mówi że niby pomoże czekam na wasze zdanie. logi mam porobione auto nie ma problem z mieszanką jest za mało gazu przy ostrej jeździe i nie idzie tak jak ma jechać.

Opublikowano

Zasilanie masz na miedzi czy faro? mam ten sam reduktor i program na 224 KM, faro 6mm i spokojnie daje radę. a jakie wtryskiwacze masz zamontowane. czy nie trzeba czasem większych dysz do wtrysków? u mnie gazownik rozwiercał dysze gazowe.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, kwiator napisał:

Zasilanie masz na miedzi czy faro? mam ten sam reduktor i program na 224 KM, faro 6mm i spokojnie daje radę. a jakie wtryskiwacze masz zamontowane. czy nie trzeba czasem większych dysz do wtrysków? u mnie gazownik rozwiercał dysze gazowe.

miedź mam 6 . wtryski mam baracuda 115 dysze całkiem wyciągnięte

Opublikowano

Miedź 6 turbo? Miałem, zmieniłem na 8 i od razu różnica. 6 nie obrobić programu. 

Opublikowano
  • Autor

ile Cie kosztowała zmiana zasilania ?

Opublikowano

1 m faro 6mm na internetach kosztuje 5 zł, miedź 8 zł. do tego złączki jakieś myślę że max 100 dasz za graty. jeżeli samemu zrobisz to free, jeżeli gazownik to 100-150 za robotę weźmie.

Edytowane przez kwiator

Opublikowano
  • Autor

a wyjęcie dławika mówisz nie pomoże ?

Opublikowano

Ja zrobiłem w ramach reklamacji. Na forum się dowiedziałem. Nie było problemu. Efekt od razu odczuwalny. Minimum to 8 miedź. Człowiek całe życie się uczy. 

Opublikowano

AC-R01 jest tak specyficznym reduktorem, że potrzebuje dużego zapasu LPG na zasilaniu, wtedy jako tako trzyma ciśnienie.

Miedź 6 jest w stanie obrobić tą moc. Dławik wywal, a przy okazji można delikatnie rozwiercić wielozawór i zaworek przy filterku fazy ciekłej jak i miejsca zakończenia miedzi gdyż baryłki mogły ją delikatnie ścisnąć.