Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] problem z silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio w trasie zapalila się kontrolka min oleju, zjechalem po paru km otwieram maske a tam wszedzie olej, okazalo sie ze rurka od bagnetu pękla i wyrzucilo olej i tutaj moje pytanie czy moglo sie tak stac z powodu zapchanej odmy ? Egr leci w dolocie tez widac olej. Planuje wyczyscic caly dolot od egr do turbiny, wymienic wszystkie uszczelnienia, wymienic egr, wymienic wezyki od podcisnienia, wymienic olej z filtrami, czy to wystarczy aby uniknac kolejnej takiej sytuacji ? Obecnie jezdze na motulu 5w30 a planuje zalac 5w40 ktory olej bedzie lepszy ? Dodatkowo zauważyłem ze przy gwaltownym przyspieszaniu pusci czarnego dymka i slychac swist turbiny, czego moga byc to objawy ?

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Zerknalem pod maske i w dolocie jest mgielka olejowa, turbina sucha na zewnatrz, egr troche zawalony nagarem a w rurce od odmy jest takze mgielka olejowa wiec powinna byc drozna

Opublikowano

Pękło prowadzenie bagnetu to pękło i już , wymień na nowe i już po co kombinować .

Nie nie mogło pęknąć od zapchanej odmy ( wypchnęło by bagnet najwyżej ) 

"Planuje wyczyscic caly dolot od egr do turbiny, wymienic wszystkie uszczelnienia, wymienic egr, wymienic wezyki od podcisnienia, wymienic olej z filtrami, czy to wystarczy aby uniknac kolejnej takiej sytuacji ?"

Te elementy nie miały wpływu na rozpad "rurki" bagnetu ale możesz to zrobić co planujesz nie zaszkodzi .

5/30 czy 5/40  bez znaczenia ważne by norma się zgadzała .

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odp. Uszczelnienia zamierzam wymienic bo i tak ciekna. A wiesz moze czy w AWX po okreceniu korka wlewu oleju powinna chlapac mgielka z oleju i dmuchac bialo przezroczystym dymkiem? Nie wiem jak inaczej to nazwac.

Opublikowano

8 godzin temu, Nowak50 napisał:

A wiesz moze czy w AWX po okreceniu korka wlewu oleju powinna chlapac mgielka z oleju i dmuchac bialo przezroczystym dymkiem? Nie wiem jak inaczej to nazwac.

Tak , PD-ki tak mają i to normalny objaw :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No to mnie troche uspokoiles [emoji846]