kns3k Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Witam! Co prawda jeszcze zime mamy.. Ale korzystając, że serwisy raczej nieduży ruch jeszcze mają postanowiłem naprawić niedziałającą klimatyzacje w moim Audi. Sprawa wygląda następująco. Latem nabijana klima, ale czynnik bardzo szybko uciekł. Podczas napełniania wszystko niby ślicznie działało.. Żadnych spadków ciśnienia, sprężareczka jak nowa. Klima podziałała do następnego dnia;) Ponowna wizyta w warsztacie.. stwierdzili wyciek.. najprawdopodobniej gdzieś wewnątrz auta. Szczęśliwie już nic za to specjaliści nie skasowali:) Ale co do trafności speców oceny też pewien nie jestem. W Warszawie byłem w dwóch warsztatach, zasugerowałem, że prawdopodobnie wewnątrz wyciek. W odpowiedzi koszty około 1000-1200pn. Niemało. Jednak gdy dokładnie obejrzą... może okaże się, ze to gdzieś w przegrodzie silnika ;/ będzie taniej;) Zatem, może macie sugestie, co? Gdzie? Jak? Naprawiać? Jeśli wymiana wewnątrz to najprawdopodobniej parownik dziurawy (jaka cena nowego i gdzie w Wawie można szybko i tanio dostać?) Może znacie warte uwagi profesjonalne zakłady mechaniczne, które sprawnie przeprowadzą naprawę. Proszę o poradę. Pozdrawiam
Cuber Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 :szukaj: http://www.a4-klub.pl/smf/gdzie_w_wawie_klima-t14368.0.html
Rekomendowane odpowiedzi