Rogalito Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Witam serdecznie klubowiczów:) Mam do Was takie pytanie. Mianowicie posiadam A4 B7 2.0 TDI 140km (bez DPF) co myślicie / doradzicie na temat zmapowania jej do 170 kucy opłaca się? Czy wiążą się z tym jakieś inne wydatki? Czy dac sobie spokój i pozostać przy 140...
edraven Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 Podaj jaki masz kod silnika w pierwszej kolejności. były lepsze i gorsze do tuningu. Jeżeli auto masz nowe to warto zając się w pierwszej kolejności napędem pompy olejowej, bo to jest realny problem tych samochodów.
Rogalito Opublikowano 4 Września 2017 Autor Opublikowano 4 Września 2017 A więc.. kod silnika jeżeli dobrze przeczytałem to "BNA"... Auto jest z 2005r a ja posiadam go od lutego tego roku... co do pompy oleju to będę ja wymieniał przy rozrzadzie czyli za jakieś 10000km ( mechanik doradził żebym wymieniał pompę razem rozrzadem) czy coś jeszcze podać?
scania1213 Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 BNA? taki silnik 2.0 był w Audi??
Dudi1980 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Tak były i są ja właśnie mam taki symbol BNA 002637. Czy w pompie oleju jest tam ten imbusik czy łańcuszek? Ktoś, coś?
Rekomendowane odpowiedzi