Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak zapłonu na wszystkich 4 świecach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem!

Problem pojawiał się bardzo sporadycznie ale ostatnimi czasy uniemożliwia mi korzystanie z auta. Objawia się tym, że silnik nagle traci zapłon i nie da się go ponownie odpalić. Rozrusznik kręci normalnie, po prostu brakuje iskry. Sprawdziłem Vagiem i otrzymałem tylko tyle:

1249 -  Fuel Injector for Cylinder 1 (N30)
        26-00 -  Output Open
01250 - Shareware Version. To Decode all DTCs
        26-00 - Please Register/Activate
01251 - Shareware Version. To Decode all DTCs
        26-00 - Please Register/Activate
01252 -  Fuel Injector for Cylinder 4 (N33)
        26-00 -  Output Open

Mam niezarejestrowaną wersję dlatego te komunikaty o Shareware Version.  Wszystkie błędy są oczywiście te same i tyczą się każdej świecy z osobna. Zauważyłem, że na zimnym zawsze odpala za pierwszym razem i dopiero po rozgrzaniu gaśnie, najczęściej na światłach. Po zgaśnięciu nie ma sensu go kręcić lecz wystarczy odczekać 5-10 minut (na środku skrzyżowania bywa to trudne) i samochód znów odpala. Bywa też, że samochód dojedzie gdzie ma dojechać (np. pod market) ale po zgaszeniu slinika nie da się go ponownie odpalić i znów trzeba czekać.

Mam moduł instalacji alarmowej pod kierą, który potrafi odciąć zapłon jeśli się go wyjmie ale sprawdziłem wtyczkę i styki wszystko wygląda ok. Problem ma chyba coś wspólnego z temperaturą. Może ta nieszczęsna cewka? Jak dotąd wymieniłem uszczelkę pod klawiaturą bo się okazało szlag ją trafił i świece pływały w oleju.

EDIT:

Oczywiście brakuje paliwa na wtryskach a nie iskry.

Edytowane przez Wloczykij555

Opublikowano
W dniu 12.09.2017 o 22:18, Wloczykij555 napisał:

Oczywiście brakuje paliwa na wtryskach a nie iskry.

Jak brakuje paliwa na listwie to coś z pompą paliwa nie tak, jak dasz radę to jedź do swojego mechanika i zmierz ciśnienie paliwa.

Na wolnych obrotach powinno pokazywać do 4,5 bar z tego co pamiętam.

Opublikowano

A na Pb też tak masz czy tylko na LPG? 

Opublikowano
  • Autor

Problem (chyba) rozwiązany. Najprawdopodobniej winnym okazał się przekaźnik pompy paliwa. Mocno się nagrzewał, styki miał "opalone" i po dłuższym działaniu silnika zwyczajnie odcinał paliwo. Po przestygnięciu znów działał. Przekaźnik wymieniony, dla pewności wywaliłem też stary moduł alarmowy który był spięty z pompą paliwa. Jestem dobrej myśli :)

Opublikowano

Daj znać czy problem rozwiązałeś na 100%.

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany na 100% :) Nie mam pewności co prawda czy to stary moduł alarmowy bruździł czy felerny przekaźnik ale po wymianie przekaźnika i wywaleniu modułu samochód pracuje prawidłowo.