Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Problem ze spryskiwaczami świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i z góry dzięki za wszelkie porady.

Mam problem ze spryskiwaczami, wysuwają sie i zamiast walić płynem po lampach tylko trochę po bulgoczą i już sie chowają.

Po kilku próbach zauważyłem że płyn ucieka rurką zaraz przy samym urządzeniu.

Problem jest gorszy do stwierdzenia bo chowają sie po kilku sekundach.

Pytanie brzmi, jak sie do nich dostać, albo żeby zostały wysunięte przez dłuższą chwile.

Pozdrawiam Kazik

Opublikowano

Moim zdaniem wysuwają pod wpływem ciśnienia płynu i chyba można go złapać i przytrzymać (ktoś musi pomóc). Poza tym gdzieś wyczytałem (dawno) że aby dostać się do spryskiwaczy reflektorów to trzeba zdjąć nadkole :gwizdanie: ale trza poczekać na kogoś mądrzejszego w tym temacie

Opublikowano

łatwiej zdemontowac zderzak :cool1:

Opublikowano
Poza tym gdzieś wyczytałem (dawno) że aby dostać się do spryskiwaczy reflektorów to trzeba zdjąć nadkole

demontujac nadkole dostaniesz sie tylko do zbiornika z plynem i do pompek spryskiwaczy

łatwiej zdemontowac zderzak

chyba tylko w ten sposob dokladnie zdiagnozujesz problem

Opublikowano

Pomoże jedynie zdemontowanie zderzaka.Przerabiałem to już 2 razy. Przyczyna może być różna:od pękniętego króćca spryskiwacza -czyli tam gdzie wciśnięty jest wężyk,po poluzowaną opaskę zaciskową a kończąc na uszkodzonym wężyku,skoro u ciebie bulgocze to zapewne masz uszkodzona opaskę zaciskową,albo pęknięty króciec.

Opublikowano

a moze zamarzl ci plyn w spryskiwaczu albo sie zapchal.najlepiej zdemontuj zderzak i zobacz co tam jest

Opublikowano

problem poznałem trochę lepiej, płyn zamiast wylatywać dyszą ucieka wężykiem, przy spryskiwaczu.

Teraz pytanie czy można go przytrzymaćjak sie wysunie?