Kazik123 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam i z góry dzięki za wszelkie porady. Mam problem ze spryskiwaczami, wysuwają sie i zamiast walić płynem po lampach tylko trochę po bulgoczą i już sie chowają. Po kilku próbach zauważyłem że płyn ucieka rurką zaraz przy samym urządzeniu. Problem jest gorszy do stwierdzenia bo chowają sie po kilku sekundach. Pytanie brzmi, jak sie do nich dostać, albo żeby zostały wysunięte przez dłuższą chwile. Pozdrawiam Kazik
zbigok Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Moim zdaniem wysuwają pod wpływem ciśnienia płynu i chyba można go złapać i przytrzymać (ktoś musi pomóc). Poza tym gdzieś wyczytałem (dawno) że aby dostać się do spryskiwaczy reflektorów to trzeba zdjąć nadkole :gwizdanie: ale trza poczekać na kogoś mądrzejszego w tym temacie
razk Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Poza tym gdzieś wyczytałem (dawno) że aby dostać się do spryskiwaczy reflektorów to trzeba zdjąć nadkole demontujac nadkole dostaniesz sie tylko do zbiornika z plynem i do pompek spryskiwaczy łatwiej zdemontowac zderzak chyba tylko w ten sposob dokladnie zdiagnozujesz problem
Darkman Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Pomoże jedynie zdemontowanie zderzaka.Przerabiałem to już 2 razy. Przyczyna może być różna:od pękniętego króćca spryskiwacza -czyli tam gdzie wciśnięty jest wężyk,po poluzowaną opaskę zaciskową a kończąc na uszkodzonym wężyku,skoro u ciebie bulgocze to zapewne masz uszkodzona opaskę zaciskową,albo pęknięty króciec.
piotrcar Opublikowano 25 Stycznia 2009 Opublikowano 25 Stycznia 2009 a moze zamarzl ci plyn w spryskiwaczu albo sie zapchal.najlepiej zdemontuj zderzak i zobacz co tam jest
Kazik123 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2009 problem poznałem trochę lepiej, płyn zamiast wylatywać dyszą ucieka wężykiem, przy spryskiwaczu. Teraz pytanie czy można go przytrzymaćjak sie wysunie?
Rekomendowane odpowiedzi