Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Narty Słowacja 2017/2018 kto jedzie? Co polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Może jest dla niektórych za wcześnie na takie plany, ale lubię mieć niektóre rzeczy zaplanowane. 

Szykuje sie aby w tej zimie wyskoczyć na kilka dni na Słowację na narty. Kolejki na wyciągi w polskich górach odrzuciły mnie od kolejnego wyjazdu w na nasze tereny.

Macie może doświadczenia jakieś związane ze słowackimi stokami, kwaterami, cenami, jak to wyglada, sprzętem itp itd. Byłem u Słowaków kilka lat temu, ale w sezonie letnim. Fajnie by było jakbyście dali jakieś opinie, czy mieli kontakt do jakichś domków. Nie ukrywam ze im bliżej naszej granicy tym lepiej. Czytałem dużo o Tatrach wysokich, są mega widoki, ale znów podobno ogromne tłumy... jeśli ktoś coś wie, zna jakieś fajne miejscowy, albo się wybiera niech pisze. Będzie mi łatwiej z wyborem, a może i się ktoś dołączy i zrobi się klubowy wypad :>

Pozdrawiam.

Edytowane przez Cpt.Ryan

Opublikowano

Polecam "Jasna-Chopok" albo Tatrzańską Łomnicę, sporo fajnych i dość długich tras, ładne widoki, cenowo troche drogo ale myślę że warto :)

Opublikowano

Jak chcesz mega stoki, zero kolejek w miarę cenę i dobrą pogodę na zimowe szaleństwo to jedź do Słowenii. Najlepiej w Alpy Julijskie. Fakt że daleko ale nigdy więcej nie odwiedzisz rodzimych gór-gwarantuje. Pozdrawiam

Tapnięte z iPhone

Opublikowano
  • Autor

Do słowenii troszke daleko, tymbardziej że chciałem jechac ogólnie w góry na jakies 7-8dni, a na same narty poświecić jakieś 3-4.
Co do Slowacji, mówisz że ceny spore, czyli wieksze niż w Zakopcu?
Jak tam z noclegami? Opłaca się brac jakąś kwatere czy lepiej mieszkać u nas pod granicą i jeździć na na slowacje tylko na stoki?

Opublikowano

Ja od 10 lat praktycznie co roku z malymi wyjątkami jeżdzę na 3-4dni na Słowację do Tatrzańskiej Łomnicy, trasy bardzo zróżnicowane dla amatorów i zawodowców (dosłownie!) . Do tego kwatera w Nowej Leśnej 3 km od stoku i zaprzyjaźnionej megasympatycznej babeczki za ok 70-80PLN osoba ze śniadaniem w nowym pensjonacie.  nie oplaca się w ogóle wracać do PL zwłaszcza że najbliższa miejscowość to Bukowina. 

Na tym samym skipasie jeździ sie jeszcze w Strbskim Plesie, trasy bardziej wymagające ale bardzo malownicze, podobnie z resztą jak w Tatrzanskiej Łomnicy. Plus dla Łomniucy to możliwość zjechania z 2100mnpm , najwyżej w Tatrach.  Karnety może troche i drogie ale warto, zero stania do wyciągu, ilość tras nie do porównania. 

Opublikowano
  • Autor

Super, Tylko własnie zastanawia mnie trudność tych tras, ja latam na nartach juz sporo, więc sobie poradzę, gorzej z dziewczyna, dopiero drugi sezon na desce. Potrzebuje jeszcze kilku godzin z instruktorem. Sądzisz że sobie poradzi?
Jak tam jest z dojazdem? Quattro na zdrowych zimówkach da rade bez łańcuchów?:naughty:

Opublikowano

10 lat temu moja żona na tym stoku się uczyła. Trasy są bardzo zróżnicowane i kazdy znajdzie cos dla siebie.

Jeżeli chcesz to podrzuce Ci filmik z samej góry.

O dojazd nie obawiaj się , prędzej zakopiesz się u nas niż tam. Drogi zawsze maja ładnie wyprowadzone, parking jest za free i zawwsze odśnieżony

Edytowane przez edraven

Opublikowano
  • Autor

Super, wiesz co filmiki z każdej trasy już ogarnąłem na yt, chyba sie tam wybiorę, ceny dobre, blisko granicy, i te warunki :banan:

Grunt to chyba unikać terminów weekendowych i ferii zimowych aby uniknąć mega tłoków?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli Słowacja to tylko Chopok. Minus to ceny bo prawie takie jak w Alpach. Niestety czasami tłoczno i możesz trafić na zamknięte stoki z powodu złej pogody. Kiedys jak byłem to na 3 dni zamknęli wyciągi