Opublikowano 24 Września 20178 l Witam.Czy spotkał się ktoś z takim problemem jak w tytule tematu? ? Bez włączonej klimatyzacji temperatura wskazywana na liczniku FIS jest prawidłowa, problem pojawia się gdy włączy się klimatyzację, wówczas wartości spadają do kilku stopni, np.4. W górę wartości nie skaczą.Czujnik z tego co się orientuje jest przy chłodnicy i wentylatorze co każe mi przypuszczać,że ma to jakiś związek ze sobą. W czym dokładnie może być problem, gdzie go szukać? Drugie moje pytanie dotyczy podświetlenia licznika.W niektórych miejscach na liczniku podświetlenie albo nie działa,cyfry są przyciemnione. Czy w wersji poliftowej tak samo jak w przedliftowej wymienia się żaróweczki czy jest już to rozwiązane w inny sposób ? Z góry dziękuję za pomoc.:)
Opublikowano 25 Września 20178 l Autor A powiedzcie mi,czy jest możliwość, że błędne wskazania temperatury są tylko wynikiem uszkodzonej płyty głównej licznika ? Poprzedni właściciel samochodu walczył z tym licznikiem (a właściwie płytą) bo pokazywał mu głupoty odnośnie temperatury silnika czy poziom paliwa. Płyta główna była w jakiejś firmie naprawiana, lutowana itp.
Opublikowano 26 Września 20178 l Wstaw zdjęcie licznika. Jak masz jaegera to z tymi licznikami wszystko jest możliwe. Sprawdź jeszcze jaką masz temperaturę zewnętrzną w "ukrytym Menu climatronica"
Opublikowano 4 Października 20178 l Sprawdź vagiem czujniki bo jest za zderzakiem, za wentylatorem, w kanale za radiem i w klimatronik chyba. Ja musiałem 2 wymienić