marcinsm Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Witam szanownych użytkowników. Problem tego typu, podczas jazdy słyszę niepokojące dźwięki, dźwięk wyraźnie przyspiesza z wzrostem prędkości, wciśniecie sprzęgła i wrzucenie auta na luz nic nie zmienia. Można rozgraniczyć dwa rodzaje dźwięku, jeden to jakby obcieranie, jakiegoś elementu o drugi, a inny jakby wyrobione łożysko które również hałasuje, intensywność jego zmienia się wraz z prędkością. Dodam że mój prywaty mechanik już wymienił i 4 łożyska w kołach, nic to nie zmieniło. Może to skrzynia, ale biegi wchodzą bez problemu. Dla testu wymieniłem koła na zimówki z felgami aby wykluczyć koła, dźwięk dalej występuje. Możliwe że na zimnym silniku jest cisza, objawy pojawiają się po przejechaniu 5km, chociaż ten niepokojący dźwięk zużytego łożyska pojawia się szybciej. Co mi doradzicie Panowie, nie chciał bym wymieniać po kolei wszystkiego ? Przebieg niby 130000. A4 B7 2006 rok 1.6 ALZ
qruku Opublikowano 25 Września 2017 Opublikowano 25 Września 2017 Hej. Nagraj to i wrzuć filmik jak to słychać to Ci ktoś prędzej podpowie. Z opisu ciężko wywnioskować. Pozdr
marcinsm Opublikowano 25 Września 2017 Autor Opublikowano 25 Września 2017 ten jednostajny dźwięk w tle o niego chodzi, zmienia się z prędkością
marcinsm Opublikowano 25 Września 2017 Autor Opublikowano 25 Września 2017 aby było ciekawiej dziś pojawił się błąd 17831 - Secondary Air Injection System; Bank 1 P1423 - 008 - Insufficient Flow - MIL ON
wielkiszu666 Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Witaj. Dla mnie to ewidentnie ktores lozysko. Mozliwe ze wymienione lozysko bylo wadliwe. Pojedz do mechanika niech to sprawdzi.
marcinsm Opublikowano 27 Września 2017 Autor Opublikowano 27 Września 2017 łożyska skf więc jedne z lepszych, a nie łożyska w skrzyni biegów ?
wielkiszu666 Opublikowano 27 Września 2017 Opublikowano 27 Września 2017 6 godzin temu, marcinsm napisał: łożyska skf więc jedne z lepszych, a nie łożyska w skrzyni biegów ? Zgoda ale zawsze moglo sie zdarzyc jakies felerne. Warto sprawdzic. Ktos kto sie zna ci powie w kilka minut. Moze tez byc na skrzyni. Pojedz do warsztatu i niech ci okresla.
Rekomendowane odpowiedzi