molo550 Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 Witaa. Mam problem z tylnymi drzwiami. Otoz nie pokazuje fis otwartych drzwi ani nie zapala się światło. Wyczytajac z forum główny powód to oczywiście mikrostyk. Ale sprawdzałem miernikiem i przełącza, zimne luty poprawione. Wiazki nie sprawdzalem dokładnie ale ruszając nią w harmonijce i drzwiach nie dawało efektu jak i również nie przerywalo nic. Podpinalem zamek od pasazera bo tam tez taki problem byl (wystarczylo przeczyscic wtyke) ale nie dawalo efektu pozytywnego czyli zamek jest sprawny. Możliwe ze bedzie może cos z modułem komfortu? Chyba ze trzeba jednak dokładnie sprawdzic tą wiazke? Dodam ze przy drzwiach pasażera nie zaswieca sie czerwona lampka a fis pokazuje otwarte drzwi. Na kompie błąd 01803 Door warning lamp: Rear Left (W37) 28-00 Short to B+.
rav14 Opublikowano 26 Września 2017 Opublikowano 26 Września 2017 zdejmij boczek, odkręć głośnik, rozepnij wtykę wiązki, cofnij na zewnątrz przez otwór po głośniku, zdejmij kondona i zobaczysz, na pewno któreś kabelki będą spękane
molo550 Opublikowano 26 Września 2017 Autor Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Jednak racja kable popękane jeden nawet urwany. Po zlutowaniu wszystko ok. Edytowane 3 Października 2017 przez molo550
Rekomendowane odpowiedzi