Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

prosze pomuycie problem z pompa paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam audi 1.8t 163 km silnik bfb 8e57a176691 2007 r pompa nie daje cisnienia odpowiedniego tak twierdzi mechanik podal cene nowej 2100 brutto

pomzcie znalesc cos tanszego. bo sam nie potrafie dobrac zamiennika

501 322 644    [email protected]

Opublikowano

Mialem ten sam problem.
Kupilem na allegro zamiennik pompa 4.5 bar (bo taka do tego silnika musi być) z firmy VDO za ok 400pln.
Działa bezproblemowo już 2 lata. Trochę głosna przy odpalaniu ale to bajka wg mnie w porównaniu do 1700 bo za tyle mój mechanik znalazł ori pompę do auta. A silnil mam ten sam BFB
pzdr. ;)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

dzieki za syzbka odpowiedz.

prosze podaj link do takiej pompy co bym mog w ciemno zyamwic z gory szacun........................

Opublikowano
Godzinę temu, mleczus1992 napisał:

firmy VDO za ok 400pln

u mknie siedziała taka sama wytrzymała rok i 3 miesiące :(

tu masz 

linka

http://allegro.pl/pompa-paliwa-audi-a4-b6-b7-1-6-1-8t-2-0-2-4-3-0-i6963984093.html

zadzwoń i upewnij się czy podejdzie do Twojego auta są chyba inne pod Q i pod oskę

Opublikowano

nota bene w swoim wymieniałem 3 dni temu wybrałem ori używkę...

Banalnie prosta wymiana w 20 minut...

trzeba mieć tylko 2 płaskowniki skręcone na środku do odkręcenia kosza pompy ...

Opublikowano

Tak wymiana proata boczek w bagazniku out podłoga z bagażnika out i do zbiornika. No nie ma reguły widać. Na razie odpukać na tą pompę nie narzekam.

Opublikowano

Może są lepsze zamienniki nie wiem nie orientuję się. Wiem tylko że 4.5bar musi być na tym silniku

Opublikowano

Ja kupiłem nowy oryginał cały z koszem za 800zl w Rudzie Śląskiej.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
W dniu 3.10.2017 o 21:30, mleczus1992 napisał:

Może są lepsze zamienniki nie wiem nie orientuję się. Wiem tylko że 4.5bar musi być na tym silniku

Musi nie musi i tak to jest obcinane ale nie ważne

W dniu 3.10.2017 o 21:29, mleczus1992 napisał:

Tak wymiana proata boczek w bagazniku out podłoga z bagażnika out i do zbiornika.

Jaki boczek i jaka podłoga ??

Z tego co pamiętam to podnosisz siedzisko odkręcasz 3 śrubki dekielka i masz pompę niemal ze na wierzchu pod pierścieniem..

Żadnego boczka nie trzeba było zdejmować tym bardziej podłogi...

Opublikowano
Jaki boczek i jaka podłoga ??
Z tego co pamiętam to podnosisz siedzisko odkręcasz 3 śrubki dekielka i masz pompę niemal ze na wierzchu pod pierścieniem..
Żadnego boczka nie trzeba było zdejmować tym bardziej podłogi...

Tak jest w quattro, w ośce trzeba rozebrać bagaznik od środka żeby się dostać do pompy.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Tak jest w quattro, w ośce trzeba rozebrać bagaznik od środka żeby się dostać do pompy.

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Nic nie trzeba, ja mam ośke, i wymiana wygląda tak jak napisał kolega wcześniej, dzwigamy kanapę, odkrecamy czarny dekielek zamontowany na 3 śruby i mamy dostęp do pompy.

Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
37 minut temu, adrian242424 napisał:

Nic nie trzeba, ja mam ośke, i wymiana wygląda tak jak napisał kolega wcześniej, dzwigamy kanapę, odkrecamy czarny dekielek zamontowany na 3 śruby i mamy dostęp do pompy.

Wysłane z mojego HTC Desire 626 przy użyciu Tapatalka

Jaki dekielek masz pod kanapą w ośce? Tzn, są tam dekielki nawet 2 ale pod nimi nie mam pompy bo to są otwory dla wersji quattro. Jak je odkręcisz to pod nimi nie ma pompy paliwa :)
W ośce ten dekielek i pompa jest pod podłogą bagażnika i nie ma szans żeby go odkręcić bez demontażu podłogi bagażnika.

Opublikowano
49 minut temu, kdawid napisał:

Jaki dekielek masz pod kanapą w ośce? Tzn, są tam dekielki nawet 2 ale pod nimi nie mam pompy bo to są otwory dla wersji quattro. Jak je odkręcisz to pod nimi nie ma pompy paliwa :)
W ośce ten dekielek i pompa jest pod podłogą bagażnika i nie ma szans żeby go odkręcić bez demontażu podłogi bagażnika.

Zwracam honor, sprawdziłem w etosie i faktycznie w wersji limuzyna trzeba zdemontować wykładzinę podłogi bagażnika i złożyć oparcie, a w wersji avant demontować podłogę bagażnika i lewy boczek.

f111296ac35706922311bbb556ad286f.jpg

Edytowane przez adrian242424

Opublikowano
5 godzin temu, adrian242424 napisał:

Zwracam honor, sprawdziłem w etosie i faktycznie w wersji limuzyna trzeba zdemontować wykładzinę podłogi bagażnika i złożyć oparcie, a w wersji avant demontować podłogę bagażnika i lewy boczek.

f111296ac35706922311bbb556ad286f.jpg

jest dokładnie tak jak teraz napisałeś.