Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 1.8 TFSI 2011r jakie LPG?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

pytanie: jaką z własnego doświadczenia instalację LPG możecie mi polecić do Audi A4 1.8 TFSI 2011r.?

Jakiego dobrego gazownika w Warszawie polecacie?

Pozdrawiam

Opublikowano

Podaj kod silnika to będzie łatwiej. Na bank nie pchaj się w żadne BRC i tym podobne.

W Warszawie masz: Klinika Lpg na Czardasza, Auto Dakar na Mechaników, Autowojownicy w Otwocku, Gs-auto na Marywilskiej. Podzwoń i popytaj co mogą założyć.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 4.10.2017 o 08:14, maljar1985 napisał:

Witajcie,

pytanie: jaką z własnego doświadczenia instalację LPG możecie mi polecić do Audi A4 1.8 TFSI 2011r.?

Pozdrawiam

Uważam, że można zastosować instalację do bezpośredniego wtrysku landirenzo omegas direct, jest to sprawdzony i niezawodny system. Z lepszych warsztatów polecam serwis LandiRenzo na Łopuszańskiej i EGP na Ostrobramskiej.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

STAG 400DPI polecam.

Edytowane przez piter85

Opublikowano
W dniu 23/01/2018 o 15:43, piter85 napisał:

STAG 400DPI polecam.

Ile benzynki Ci pali :) ?

Opublikowano

2,2-2,8 / 100km

9-11 LPG miasto
7,5-9,5 LPG trasa

Edytowane przez piter85

Opublikowano
Witajcie,
Pozdrawiam
Są już instalacje które nie ciągną benzyny. Ale koszt to około 11 tys.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ciekaw jestem ile będzie kosztował STAG 500 DIS i jak się będzie sprawował. Ponoć niezależny od kodów silnika.

Opublikowano
W dniu 25/01/2018 o 22:58, piter85 napisał:

2,2-2,8 / 100km

9-11 LPG miasto
7,5-9,5 LPG trasa

A masz tą wersję II ? Ta która niby miała palić 5% ? :o

Opublikowano
10 godzin temu, truck.daw napisał:

nic mi nie wiadomo o wersji I i II ? Konkretnie o co chodzi? Podrzuć jakiś info ?

Opublikowano
W dniu 30/01/2018 o 15:22, piter85 napisał:

nic mi nie wiadomo o wersji I i II ? Konkretnie o co chodzi? Podrzuć jakiś info ?

sorki pomieszało mi się już wszystko :P Bazowałem na tym linku o PRINS VSI 2.0 gdzie piszą że "choroby wieku dziecięcego mają już za sobą" http://www.e-autogas.eu/instalacje-wtrysk-bezposredni/prins-vsi-2-0-di/

Także sorki za wprowadzanie w błąd. A swoją drogą jak zakładałeś to co ci mówiono o spalaniu benzyny? jak dalego rzeczywistość się ma do obiecanego?

Opublikowano
W dniu 25.01.2018 o 22:58, piter85 napisał:

2,2-2,8 / 100km

9-11 LPG miasto
7,5-9,5 LPG trasa

stag 400 dpi w pasku 1.8tsi , te same parametry, 

polecam

Opublikowano
W dniu 30.01.2018 o 04:49, truck.daw napisał:

Mi nikt nie mówił o 5%, i takiej też info nie ma na stronie producenta. 
http://www.ac.com.pl/pl-produkty-autogaz/sterowniki-lpg-cng-do-silnikow-z-bezposrednim-wtryskiem/stag-400-dpi/354/ 
w zakładce materiały dodatkowe, widać przykładowe spalania.
Mi mówiono 20% benzyny, 80% gazu. Mniej więcej jest to utrzymane, - wiadomo, że też zależy od stylu jazdy i moim zdaniem pory roku. Zimowe rozgrzewanie, kiedy ja np. odpalam i odrazu ruszam, powoduje, że ta średnio trochę się rozjeżdża.  Latem jest lepiej - gaz się szybciej włącza.

Opublikowano
W dniu 3.02.2018 o 16:24, truck.daw napisał:

sorki pomieszało mi się już wszystko :P Bazowałem na tym linku o PRINS VSI 2.0 gdzie piszą że "choroby wieku dziecięcego mają już za sobą" http://www.e-autogas.eu/instalacje-wtrysk-bezposredni/prins-vsi-2-0-di/

Także sorki za wprowadzanie w błąd. A swoją drogą jak zakładałeś to co ci mówiono o spalaniu benzyny? jak dalego rzeczywistość się ma do obiecanego?

Mówiono mi ok 2-2,5 litra. Jest 2,5-2,8. Dla mnie spoko. Tym bardziej, że ta benzyna jest normalnie palona, co powoduje, że nie palę gazu 12 i w górę, a 8,5-10,5.
Nie wiem, czy już wrzucałem, ale tu są moje spalania: http://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/84547
Nie ma co przykładać wagi do pojedynczych odczytów, a raczej do średniej. Czasami butla gazu się opróżni i lata się na Pb, bo nie ma po drodze jak zatankować.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć,

też zastanawiam się nad zagazowaniem swojego auta, to w końcu co jest lepsze... BRC, LANDIRENZO, czy STAG??? Pzdr Karol

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No i założyłem Landi Renzo silnik cyka jak marzenie ! Spalanie o litr więcej jak benzyny ! Auto płynnie pracuję !

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@wisniakowski przymierzam sie dockupna a4b8 i zalozenia w niej lpg. Ile kosztowala Cie instalacja lpg? W jakim miescie to robiles?

Opublikowano
W dniu 30.01.2019 o 16:55, wisniakowski napisał:

No i założyłem Landi Renzo silnik cyka jak marzenie ! Spalanie o litr więcej jak benzyny ! Auto płynnie pracuję !

No i tyle powinno być, po prostu masz dobrze wyregulowaną instalacje :)