kamil_cabrio Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Witam, Mam taki problem, chciałem sprawdzić czy wszystko jest OK z moim silnikiem bo mam dość mocno zażygany olejem i chyba wynika to z tego że wąż idący do IC ma spore luzy na łączniu z turbo, do tego świszczy cos spod maski (zamówiłem już nowy wąż). Auto wydawało mi się średnio się zbiera, ale wczoraj zacząłem robić logi grupy 011 i po pierwszym przejezdzie NOTLAUF :/ Drugi,trzeci przejazd jakby coś odżyło, ale wciąż tryb awaryjny. Strona vaglog.pl nie działa, jak mogę wrzucić logi? :/
kamil-vag Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Wydaje mi się, że to chwilowa awaria serwera. Zawsze możesz użyć programów, którymi kiedyś się tam bawiłem i zrobić zrzut: http://chomikuj.pl/xoslox/Programy+do+analizy+log*c3*b3w Przejrzyj wężyki podciśnienia - możesz zrobić BS 011 i poobserować pracę siłownika gruszki turbo... Przydałyby się te logi to by było widać czy niedoładowanie (nieszczelność na wężach jak piszesz) czy przeładowanie (zacinanie się zmiennej geometrii)
kamil_cabrio Opublikowano 20 Października 2017 Autor Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) Węże podciśnień były wymieniane na nowe, więc to raczej nie to... Edytowane 20 Października 2017 przez kamil_cabrio
kamil-vag Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Przeładowuje na maxa. Zawór wysterowany też na max zbijanie ciśnienia i nie pomaga... turbo na stół i do sprawdzenia zmienna geometria. Z turbo nic nie było ruszane, robione ? ? ? Jakaś regulacja sztangi ?
kamil_cabrio Opublikowano 20 Października 2017 Autor Opublikowano 20 Października 2017 W tym aucie akurat jeszcze turbiny nie wyciągnąłem. Więc ma tak od zakupu. Czyli wyczyścić łopatki? Co ewentualnie innego? Jakie logi jeszcze porobić?
kamil-vag Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 Może być N75, lub czujnik ciśnienia jeszcze... Ale ja bym się chyba nie łudził i wytargał turbo No a jaki masz numer błędu w sterowniku silnika ? ? ? A masz log 003 ? Powietrza też dmucha na max ?
kamil_cabrio Opublikowano 20 Października 2017 Autor Opublikowano 20 Października 2017 Jak wspominałem wcześniej auto odżyło pierwszy log i ogień przeczyściło się turbo ale na drodze. Tutaj logi Gr. 008
kamil_cabrio Opublikowano 20 Października 2017 Autor Opublikowano 20 Października 2017 A tutaj 003 Co do błędów to był 17994 i 17965, a po skasowaniu pozostał 17994
kamil-vag Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 No to wyciągaj turbo i do czyszczenia zmienna geometria... Nie ma co się zastanawiać. Takie mocne przeładowania nie są dobre dla osprzętu i silnika...
kamil_cabrio Opublikowano 20 Października 2017 Autor Opublikowano 20 Października 2017 Nie znam się jak narazie zupelnie na logach. To pierwszy raz kiedy je robiłem. Co do turbo i jego czyszczenia kiedyś w AFN A3 czyscilem dwa razy i pomagało to na chwilę potem auto sprzedałem więc nie wiem co kto z tym zrobił. Czy tutaj może byc podobnie? Chociaż i tak jest inaczej bo same łopatki musiały sie ruszyć wczoraj po pilowaniu podczas logów a co z grupą 003?
Rekomendowane odpowiedzi