Kubasz97 Posted October 26, 2017 Posted October 26, 2017 Witam. Mam pytanie odnośnie karoserii w audi a4 b7, mam okazję kupić taki autko z 2007 roku lecz do zrobienia jest poszycie tylnej prawej ćwiartki. Jest ona z aluminium czy stali bo chciałbym wiedzieć czy pakować się w to czy nie.
wisiel Posted October 26, 2017 Posted October 26, 2017 1 godzinę temu, Kubasz97 napisał: Witam. Mam pytanie odnośnie karoserii w audi a4 b7, mam okazję kupić taki autko z 2007 roku lecz do zrobienia jest poszycie tylnej prawej ćwiartki. Jest ona z aluminium czy stali bo chciałbym wiedzieć czy pakować się w to czy nie. Czysta zdrowa blacha. Jeśli mogę Ci coś podpowiedzieć. Często korodują klapy w wersji avant. Jeśli takową namierzasz, to sprawdź tuż przy świetle stopu pod lotką. Aby to dobrze zrobić, trzeba wycinać szybę i drzeć do zdrowej blachy. 1
Kubasz97 Posted October 26, 2017 Author Posted October 26, 2017 Czyli mówisz że buda jest normalnie stalowa?
wisiel Posted October 26, 2017 Posted October 26, 2017 1 minutę temu, Kubasz97 napisał: Czyli mówisz że buda jest normalnie stalowa? Dokładnie. Naprawiając, połóż podkład epoksyd a nie zwykły, kolor dobieraj nie z tabliczki, a normalnie wioząc klapkę wlewu do lakiernika z racji że lakier swoje przeszedł i fabryczny odcień to nie to co dziś masz na aucie, zwróć uwagę na doczyszczenie blachy w rancie nadkola od wewnątrz. Przy złej naprawie to właśnie od tamtego miejsca zaczyna się korozja i zanim wyskoczą Ci bąble na lakierze, to już może dojść do perforacji błotnika, a wtedy tylko wspawywanie, bo o reperaturkach zapomnij. Tam jest zawsze wilgoć błoto i lepiej się do tego przyłożyć. Mi naprawiał ranty znajomy. Dobre materiały, ale widać nie doczyścił rantu w lewym błotniku, bo zaczynają się wypryski i teraz mi został tylko( opier., wpier. i ponownie bedzie lakierował)
Recommended Posts