Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Drzwi kierowcy nie otwierają się z pilota

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jestem na forum nowy. Od wczoraj szczęśliwy posiadacz audi a4 b8 2.0tdi 170km 2008r w dniu zakupu Auto nie sprawiało żadnych problemów aż do dzisiaj. Problem polega na tym, że gdy zamykam drzwi przyciskami na kluczyku auto zamyka się ale gdy chce je otworzyć z przycisku otwierają się tylko lewe tylne i prawe przednie drzwi. Drzwi kierowcy i prawy tył nie reaguje, drzwi kierowcy mogę otworzyć z plastikowego kluczyka serwisowego. Zdarza się to teraz bardzo często, rzadziej działa poprawnie niż prawidłowo. Co może powodować takie zachowanie czy mogłem coś przestawić w systemie, czy jest to wina jakiegoś czynnika zewnętrznego. Nie wiem czy ma to znaczenie ale wczoraj gdy wszystko było ok nie było deszczu i auto było suche, dzisiaj gdy problem się pojawił samochód był po opadach deszczu. Czy wiecie co jest na rzeczy?

Pozdrawiam Hubert.

Opublikowano

a podpinałes kompa ?  jakie sa błedy ?

Opublikowano

Nie, komputer nie był podpinany, znalazłem trochę informacji o jakiś zaśniedziałych stykach przy zamku, że to częsta wada tego modelu. Mam nadzieję że to jest to i dzisiaj się dobiorę do nich.