Jump to content
IGNORED

Jak ukryć ścieżki od układu ogrzewania szyb?

Recommended Posts

Posted

Panowie, wizualnie mi się to bardzo mie podoba. Planuje to albo wyebać albo w jakiś sposób zakryć/przyciemnić etc. Co byście doradzili w tej sytauacji? Ścieżki są zbyt widoczne :(

https://m.fotosik.pl/zdjecie/a0e11149cc39f200

Tylna szyba tak samo wyglada.

Posted

Jak je usuniesz to nie zdziw się jak radio przestanie odbierać

Posted

No to jakie jest inny wyjście? Ścieżki są między szyba, a przyciemnianiem, wiec przyciemnianie nic nie da.

Posted

te ścieżki w bocznych szybach to nie podgrzewanie tylko anteny wiec jak to usuniesz to odbiór radia będzie bardzo słaby.

Posted

Dobra, w takim razie nie usune, ale chciałbym to w jakiś sposób zakryć albo chociaż zrobic tak, żeby nie rzucało się w oczy. Da rade?

Posted (edited)
19 minut temu, napalm napisał:

Dobra, w takim razie nie usune, ale chciałbym to w jakiś sposób zakryć albo chociaż zrobic tak, żeby nie rzucało się w oczy. Da rade?

Jedynie co mi przychodzi do głowy to naklejenie jakiejś foli z zewnątrz na szybę. Tylko pytanie jak to będzie wyglądać ? (moim zdaniem słabo)

Edited by kdawid
Posted
27 minut temu, kdawid napisał:

Jedynie co mi przychodzi do głowy to naklejenie jakiejś foli z zewnątrz na szybę. Tylko pytanie jak to będzie wyglądać ? (moim zdaniem słabo)

Lipa, w uj nie podoba mi się to:(

Posted
7 minut temu, napalm napisał:

Lipa, w uj nie podoba mi się to:(

Zostaw tak jak jest i tyle. Moim zdaniem nie zrobisz z tym nic co sprawi że będzie to lepiej wyglądać.

Posted

Znajomek ma to samo auto i ma z 70-80% mniej widoczne te ścieżki. Pytanie jak? Podobno ori tak miał ?

Posted
18 minut temu, kdawid napisał:

Zostaw tak jak jest i tyle. Moim zdaniem nie zrobisz z tym nic co sprawi że będzie to lepiej wyglądać.

Znajomek ma to samo auto i ma z 70-80% mniej widoczne te ścieżki. Pytanie jak? Podobno ori tak miał ?

Posted
17 minut temu, napalm napisał:

a też ma przyciemnione folią czy ma fabrycznie przyciemnienie? Może na fabrycznie przyciemnionych szybach ścieżki są mniej widoczne ?

Posted
33 minuty temu, kdawid napisał:

a też ma przyciemnione folią czy ma fabrycznie przyciemnienie? Może na fabrycznie przyciemnionych szybach ścieżki są mniej widoczne ?

Zapewne tak :(

Posted

No to już wiesz dlaczego mniej widać i wiesz co zrobić żeby u Ciebie też tak było.

Posted (edited)

Gadałem z majstrem od przyciemniania (zreszta właściciel tego samego modelu auta co ja mam jak się później okazało) i faktycznie, fabrycznie przyciemniane szyby maja mniej widoczne ścieżki. Jedyne rozwiązanie, to kupic wszystkie szyby (oczywiście tylko te ze ścieżkami) np. z jakiegoś rozjebanego Anglika i przełożyć. Widzicie sens w tym?

Edited by napalm
Posted

Wymiana tych szyb polega na ich wycięciu i ponownym wklejeniu więc roboty trochę jest ale jak cię to aż tak bardzo wkurza to wszystko można zrobić

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

Posted
11 godzin temu, kdawid napisał:

Wymiana tych szyb polega na ich wycięciu i ponownym wklejeniu więc roboty trochę jest ale jak cię to aż tak bardzo wkurza to wszystko można zrobić

Wysłane z mojego HTC 10 przy użyciu Tapatalka

W przyszłości na pewno o tym pomysle :) Dzięki za pomoc!