Opublikowano 14 Listopada 20178 l Witam Jeżdżę s-line'm a co za tym idzie mam zawieszenie 1bv, kola na lato 245/40/18 delikatnie mówiąc jest bardzo nie komfortowo na nierównościach. W zimie jeżdżę na kołach 215/60/16 komfort jest znacznie większy. Chciałbym pozostać przy dotychczasowych kołach które mam na lato, ale zwiększyć jakoś komfort jazdy. I tu prośba o pomoc. Co mogę zrobić aby to zawieszenie było delikatniejsze, żeby tak nie tłukło na dziurach? Czy w grę wchodzi wymiana amorów i sprężyn, czy można się ratować wymianą tylko sprężyn? Co polecacie żeby nie stracić za bardzo na wyglądzie, a żeby jazda była przyjemniejsza?
Opublikowano 14 Listopada 20178 l Nie wiem co inni maja do powiedzenia na ten temat ale jak dla mnie to albo jedno albo drugie. Sprezyny i amory dobiera sie odpowiednio do rozkladu mas osi i do charakterystyki pracy wiec nie zostawisz sobie sprezyn z 1bv a wsadzisz amorek z 1ba. Takie rzeczy tylko w ERZE Albo wyglad albo wygoda.
Opublikowano 14 Listopada 20178 l Autor Spodziewałem się takiej odpowiedzi, jednak po cichu liczyłem że jest jakiś złoty środek, jakiś kompromis między wyglądem a komfortem. Może są jakieś komplety opcjonalne na których jest lepsze tłumienie? Jeszcze mnie zastanawia opcja wymiany amorów na te ze zmienną charakterystyką tłumienia. Tylko że nowe to drogi gips, a używki pewnie ciężko znaleźć . I czy wogóle taka opcja wchodzi w grę, jeżeli tak czy była by skuteczna? Może ktoś miał podobną sytuację i ją rozwiązał?
Opublikowano 15 Listopada 20178 l Kompromis między wyglądem, a komfortem to 1BE. Jesteś pewny, że masz 1BV ? To, że masz sline nie musi świadczyć o tym, że masz 1BV.
Opublikowano 15 Listopada 20178 l 49 minut temu, narkil napisał: Kompromis między wyglądem, a komfortem to 1BE. Jesteś pewny, że masz 1BV ? To, że masz sline nie musi świadczyć o tym, że masz 1BV. Na wlepce jest podany kod zawieszenia:)