LChris Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 Witam Czy ktoś wie jak działają w/w przełączniki? Chce mieć możliwość rozłączania TV FREE i chciałem zastosować jeden z w/w przełączników. Dla mojej opcji potrzebuje: naciskam przepływa prąd naciskam drugi raz przerwa.
Robero321 Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 Raczej tak nie działają. Wydaje mi się ze puszczają tylko krótki sygnał w momencie przyciśnięcia a później już nie czyli nie nadawały by się
sopel_prusa Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 Zastosujesz przekaźnik i będzie trzymał napięcie dopóki nie nacisniesz jeszcze raz i nie wyłączyszWysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Robero321 Posted November 15, 2017 Posted November 15, 2017 Musiał byś zastosować przekaźnik bipolarny czy bistabilny jak zwał tak zwał Te zapamiętują stan Zwykły i każdy inny nie spełni warunku podtrzymania zasilania na cewce.. a co za tym idzie załączą zasilanie tylko na czas przyciśnięcia a później rozłączą czyli tak samo jak z samego włącznika więc bezsens...
Recommended Posts