mravel Posted November 16, 2017 Posted November 16, 2017 Zawias Vogtland, zrobiono moze 10 tys Kupiony nowka sztuka wraz z lozyskami amortyzatorow. Niedawno pojawily sie takie dziwne stuki trzaski przy kreceniu koerownica Mysle drozek albo lozysko amortyzatora. Dzis przyszlo zmieniac kola a tu pierwszy zwoj sprezyny od gory ma obtarcia od drugiego zwoju. Pytanie, czy mechanik sie pomylil i sprezyna jest odwrotnie zalozona? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
misiek95 Posted November 18, 2017 Posted November 18, 2017 Wszystko jest ok. Sprężyna nie skręca się w zawieszeniu naszych samochodów, wiec nie ma co tam trzaskac Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
mravel Posted November 20, 2017 Author Posted November 20, 2017 Zastanawialo mnie czy nie jest do góry nogami, temat zamkniety w takim razie
HOLMATRO Posted December 11, 2017 Posted December 11, 2017 Rozwiązałeś problem tego stuku ? U mnie podobnie, podczas np. kręcenia przed garażem na max skręcie i powolnej jeździe coś nagle przeskakuje, raz i spokój, czuje to na kierownicy, i słuchać tedy takie tąpnięcie. Czytałem, że może chodzić albo o łożysko amortyzatora, albo górny wahacz któryś. Też mam Vogtlanda, stąd pytanie..
mravel Posted December 12, 2017 Author Posted December 12, 2017 Nie rozwiazalem, zmienilem kola z 19” na zimowe 18” i problem znikl, podejrzewam ze to nie lozysko. Co prawda sprezyna dalej mnie zastanawia bo cos mi nie lezy ze jak wszystko zlozone ok to zwoje sie dotykaja i zdziera farbe ze zwoju Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Recommended Posts