Jump to content
IGNORED

Czy sprezyna jest prawidlowo?

Recommended Posts

Posted

Zawias Vogtland, zrobiono moze 10 tys Kupiony nowka sztuka wraz z lozyskami amortyzatorow. Niedawno pojawily sie takie dziwne stuki trzaski przy kreceniu koerownica Mysle drozek albo lozysko amortyzatora. Dzis przyszlo zmieniac kola a tu pierwszy zwoj sprezyny od gory ma obtarcia od drugiego zwoju. Pytanie, czy mechanik sie pomylil i sprezyna jest odwrotnie zalozona?0039b2435ee2daa707cacf49335f957f.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Posted

Wszystko jest ok. Sprężyna nie skręca się w zawieszeniu naszych samochodów, wiec nie ma co tam trzaskac

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Posted

Zastanawialo mnie czy nie jest do góry nogami, temat zamkniety w takim razie

• 3 weeks later...
Posted

Rozwiązałeś problem tego stuku ? U mnie podobnie, podczas np. kręcenia przed garażem na max skręcie i powolnej jeździe coś nagle przeskakuje, raz i spokój, czuje to na kierownicy, i słuchać tedy takie tąpnięcie. Czytałem, że może chodzić albo o łożysko amortyzatora, albo górny wahacz któryś. Też mam Vogtlanda, stąd pytanie..

Posted

Nie rozwiazalem, zmienilem kola z 19” na zimowe 18” i problem znikl, podejrzewam ze to nie lozysko. Co prawda sprezyna dalej mnie zastanawia bo cos mi nie lezy ze jak wszystko zlozone ok to zwoje sie dotykaja i zdziera farbe ze zwoju

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk