kbibi Opublikowano 30 Stycznia 2009 Opublikowano 30 Stycznia 2009 Witam- pisze w imieniu kolegi. A wiec 1,9tdi-2000r.- Problem polega na tym ze nie wskazuje ilości poziomu paliwa nie zależnie ile jest go w zbiorniku. Wykręcany pływak, mostkowane kabelki w kostce przy pływaku, podpinany VAG- kontrola zegarów i wszystkie wskazówki poszły na max oprócz TEJ Gdzie szukać przyczyny? W zegarach czy w wiązce kabli? Miał ktoś a Was podobny problem ?
dalen7 Opublikowano 24 Marca 2009 Opublikowano 24 Marca 2009 ja ma ten sam problem byłem nawet w serwienie niby renomowanym no i nadal lipa
kbibi Opublikowano 25 Marca 2009 Autor Opublikowano 25 Marca 2009 chyba zostaje wymiana samego zegara wskazującego ilość paliwa
Sadek_WLG Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 mi to sie wydaje ze cos z elektryka jakis bezpiecznik padl pwenie lub
Daimos Opublikowano 25 Marca 2009 Opublikowano 25 Marca 2009 Problem dotyczy prawdopodobnie zegarów. Sprawdź połączenia wtyczek z zegarami
Sady Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Pewnie pod kanałem 17-stym w VAGu nie zobaczył ilości paliwa?
kbibi Opublikowano 27 Marca 2009 Autor Opublikowano 27 Marca 2009 Pewnie pod kanałem 17-stym w VAGu nie zobaczył ilości paliwa? Nie wiem dokładnie jak to bylo....... pisze w imieniu kolegi
klocu Opublikowano 27 Marca 2009 Opublikowano 27 Marca 2009 Niech kolaga zdemontuje licznik, dobierze sie do wskaźnika i podepnie na krótko napięcie na warsztacie z jakiegoś zasilacza regulowanego. Jak wskaźnik zadziała to masz go wykluczonego. Jeżeli jego wyprowadzenia dochodzą bezpośrednio do kostek licznika sprawdź przejście jak jest oki to pozostaje szukać w instalacji. Jeżeli w liczniku wskaźnik jest sterowany dodatkowa za pośrednictwem jakiegoś układu sterującego to może być jeszcze ona uszkodzony ale sam wskaźnik możesz sprawdzić na krótko.
Rekomendowane odpowiedzi