Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BKE] Rozrusznik kręci bez kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj miałem taki problem a mianowicie odpaliłem autko zajechałem na uczelnię i "studziłem turbinkę" około 30-50sekund ale w między czasie usłyszałem jakiś szum, otworzyłem maskę a tam biały dym, pierwsze co zrobiłem to zgasiłem silnik bo pomyślałem może "rozbiegany diesel" ale po zgaszeniu auta szum był dalej i dym z okolicy turbo, znajomy przybiegł i odłączyliśmy aku, postał tak z 5-10min i kiedy chciałem podłączyć aku to szumienie znowu się włączało oraz klema zaczęła iskrzyć i doszliśmy że to rozrusznik pracuje cały czas. Mam zapocenie z EGRu i możliwe że na rozrusznik mi nakapało :/ i teraz pytanie jak dostać się do tego rozrusznika nie wchodząc pod auto? Na jakimś forum czytałem że można zdjąć przednie prawe koło (pasażera) i tą plastikową osłonę nadkole i niby będzie dostęp. Czy jest taka możliwość? Ktoś z was sam wymieniał rozrusznik ?

Druga sprawa czy mogę zamontować inny rozrusznik np od 1.9TDI ale 130konnej wersji ? Czy to ma jakieś duże znaczenie i musi być ten sam ?

Opublikowano
  • Autor

Problem rozwiązany, winny był elektro magnes i zrobił zwarcie, ale teraz jest inny problem bo czasami odpali a czasami nie, np wczoraj odpalałem go po zrobieniu 30-40 razy a dzisiaj nie odpalił, po przekręceniu kluczyka zero reakcji, kontrolki nie przygasają, odpaliliśmy audiczkę na zaciąg wróciłem do domu, zgasiłem ją po czym normalnie odpaliłem co to może być ? Dodam że wirnik rozrusznika miałem lekko nadpalony.

Opublikowano

Prawdopodobnie wylutowały się uzwojenia z komutatora po przegrzaniu :whistling:

Albo trzeba je z powrotem polutować , albo nowy wirnik :hi:

Opublikowano
  • Autor

Problemem okazała się niedokręcona masa :P  głupie ale prawdziwe

Opublikowano
  • Autor

Ale ten wirnik bym wymienił dla świętego spokoju, kod mojego rozrusznika to 068 911 024F i 0 001 110 138, jaki kod ma wirnik do mojego rozrusznika, ktoś z was wie ?