Marsi Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 Witam, moje felgi nie są pierwszej młodości, widać że mają już sporo krawężników i tym podobnych historii za sobą - czy macie jakiś pomysł jak, i czy w ogóle jest opcja by zregenerować te uszkodzenia w przydomowym garażu? Nie są to wgniecenia czy coś w tym stylu - bardziej przytarcia. Może jakieś polerowanie? Tylko czy w tedy nie uszkodzi się struktura malutkich rowków - widać te rowki na jednym ze zdjęć. Dzięki z góry za wszelką pomoc.
Fido Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 Bez polerki się nie obejdzie. Niestety ta struktura zostanie zniszczona podczas polerki.Nic innego nie wymyślisz.
Marsi Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Opublikowano 25 Listopada 2017 Czyli trzeba by było polerować wszystkie 4 felgi, szkoda bo tak zrypane są jedynie dwie. Dodatkowo dochodzi ryzyko spolerowania farby z boku, bo front gdzie są uszkodzenia jest nie malowany a boki są chyba malowane.
Fido Opublikowano 26 Listopada 2017 Opublikowano 26 Listopada 2017 Front jest fabrycznie polakierowany lakierem bezbarwnym. By to doprowadzić do porządku to trzeba precyzyjnej i czasochłonnej roboty.
Marsi Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Opublikowano 28 Listopada 2017 W dniu 26.11.2017 o 21:39, Fido napisał: By to doprowadzić do porządku to trzeba precyzyjnej i czasochłonnej roboty. Jakieś konkrety - jakiej dokładnie roboty?
mariusz36 Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Najlepiej dać do firmy która naprawia felgi metodą toczenia CNC , zrobią pięknie jak oryginał . Ja ostatnio za zrobienie trzech felg tą metodą dawałem 600zł. Te Twoje mają ładny wzór , myślę że warto je porządnie zrobić. U Ciebie wystarczy tylko przetoczyć fronty i pomalować bezbarwnym lakierem , środki widzę że masz ładne .
Fido Opublikowano 28 Listopada 2017 Opublikowano 28 Listopada 2017 Dokładnie. Ręcznie tylko spolerujesz a i możesz uszkodzić także czarną farbę. Da się to zrobić ale trzeba mieć dobre narzędzia i wprawę. Do tego potem lakierowanie.
Rekomendowane odpowiedzi