Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wysokie obroty biegu jałowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zakupiłem a4 z silnikiem 1.6 i mam z nim problem dość denerwujący, mianowicie gdy rano odpalam silnik nie chce od razu zapalić trzeba długo pokręcić jak już chwyci to jak by na 2 cylindry, ale bardziej mnie martwi i denerwuje fakt z obrotami na zimnym silniku utrzymuje 800 rpm, natomiast gdy się rozgrzewa obroty wzrastają przy 90 stopniach trzyma 1100 1200 rpm zdarza się czasem że jak puszcze nogę z gazu to falują obroty. W czym może być problem co uszkodzone od czego zacząć gdzie szukać diagnozy vag nie da się zrobić nie łączy się ze sterownikiem silnika, z abs tak poduszki tak a silnik nie. Proszę o pomoc  z tym problemem

pozdrawiam

Opublikowano

Widzę, że ruch u Ciebie kolego jak na marszałkowskiej w tym temacie... było założyć temat jak wypolerować lakier albo jak odkurzyć wnętrze to zobaczyłbyś ile ludzi zacznie Ci doradzać i podsyłać wizytówki swoich autodetalinowców... a tak to masz Ci los.. jak sam pewnie zauważyłeś nędznie tu z pomocą kogokolwiek..

ale wracając do tematu..

nie łączy się ze sterownikiem silnika

diagnozuj innym kablem lub innym programem. zczytaj na climtronicu i porównaj temperatury na desce  ta na climie... wyeliminujesz czy to nie czujnik, kup jakiś preparat do przepustnic i profilaktycznie wyczyść przepustnicę...

W dniu 26.11.2017 o 22:10, kirsa napisał:

już chwyci to jak by na 2 cylindry

zajżyj do kopułki może coś nśniedzieje bo rozumiem że w tym roczniku masz ADP?

W dniu 26.11.2017 o 22:10, kirsa napisał:

natomiast gdy się rozgrzewa obroty wzrastają przy 90 stopniach trzyma 1100 1200 rpm zdarza się czasem że jak puszcze nogę z gazu to falują obroty.

przepływomierz sprawdź jak już przeczyścisz tę przepustnicę i nie pomorze..

Opublikowano

Sprawdz czy po włączeniu zapłonu słychzać brzęczenie pszepustnicy i czy nastawnik coś reaguje a co do łączenia sie ze sterownikiem to sprawdz czy jest imobilajzer czy go ktoś wywalił 

Edytowane przez Karol_ok9

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem jaki to symbol silnika. Imobilizera nie ma. Po włączeniu zapłonu nic nie słychać z przepustnicy, z tym łączeniem próbowałem różnymi programami pod vaga i nic w sensie komunikacji z silnikiem jabłka innego nie mam żeby sprawdzić zajrzę do tej przepustnicy na dniach bo te obroty to mnie naprawdę irytują 

Opublikowano
  • Autor

a czy te podwyższone obroty jak się rozgrzeje mogą mieć związek z czujnikiem temperatury?

Opublikowano

Częstą przyczyną wysokich i falujących obrotów jest nieszczelność układu dolotowego powietrza.

Opublikowano

Jesli imobilajzer jest wywalony to sie nie polaczy z silnikiem tszeba dostac sie do kostki od imo. jest za licznikiem i złaczyc 2 kable z z tej kostki nie pamietam jakie ale sie dowiem

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Karol_ok9 napisał:

Jesli imobilajzer jest wywalony to sie nie polaczy z silnikiem tszeba dostac sie do kostki od imo. jest za licznikiem i złaczyc 2 kable z z tej kostki nie pamietam jakie ale sie dowiem

Ok bardzo bym był wdzięczny za informację bo nie mam kompletnie w co ugryźć by naprawić autko a tak to zawsze cos by się dowiedział

Opublikowano

IMG_20171206_185835.jpg

Opublikowano

IMG_20171206_185648.jpg

Opublikowano

Jak niemasz imo to masz wolna taką kostke odetnij te dwa kable złącz i zaizoluj fo odczytu blendow i sprawdzenia przepustnicy polecam polski vag. Na 99 procent bendzie błąd czujnika przepustnicy pszerabiałem to już

Opublikowano
  • Autor

Ok sprawdzę to a czy po włączeniu zapłonu powinna się świecie kontrolka check i zasnąć lub też nie po uruchomieniu silnika bo u mnie w ogóle nie świec i nie wiem czy tam jest czy nie czy ktoś ją Zlikwidował. Do tej kostki muszę wyjść zegary? A czy w każdej wersji byl imo montowany?

Opublikowano

W starszych wersjach niema check tak zegary tsza wyjac ale to niema durzo roboty a imo był w kazdym 

Opublikowano
  • Autor

witam

udało się zlokalizować kostkę i połączyć ze sterownikiem błędy jakie wyświetliło

VAG-COM Version: Release  311.2-N

Control Module Part Number: 8D0 907 557 B  
  Component and/or Version:  1,6L R4/2V MOTR HS D08
           Software Coding: 04001
            Work Shop Code: WSC 00000
7 Faults Found:
16989 - Internal Control Module: ROM Error
        P0605 - 35-00 - -
17978 - Shareware Version. To Decode all DTCs
        P1570 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent
16502 - Shareware Version. To Decode all DTCs
        P0118 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent
16705 - Shareware Version. To Decode all DTCs
        P0321 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent
00532 - Shareware Version. To Decode all DTCs
        07-10 - Please Register/Activate - Intermittent
00670 - Shareware Version. To Decode all DTCs
        27-10 - Please Register/Activate - Intermittent
00515 - Shareware Version. To Decode all DTCs
        30-00 - Please Register/Activate
jak to mam rozumieć uszkodzony sterownik ???

Opublikowano

Nie znam angielskiego sciagnij sobie polski vag to tam bendzie po polsku a jesli wywalony imo to zawsze bendzie błąd uszkodzenie pamięci czy cos takiego

Opublikowano
  • Autor

Kolego a jak się robi adaptację przepustnicy w vagu w tym silniku 

Opublikowano

Jeśli jest to silnik o oznaczeniu adp sprawdzisz to na tabliczce znamionowej obok zbiorniczka wyruwnawczego i jesli masz polski vag wchodzisz w silnik bloki danych kanał 98 i naciskasz ustawienia pierwotne i jak bendzie adp w porzadku to gotowe 

IMG_20171208_150202.jpg

Opublikowano
  • Autor

błędy z polskiego vaga

16989    Nie znany kod błędu
    brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
670    Czujnik zespołu przepustnicy-G127
    nieprawidłowy sygnał
515    Czujnik Halla -G 40
    przerwa lub zwarcie do plusa

adaptacji nie da się tak zrobić jak pisałeś wyświetla nie dozwolony blok

Opublikowano

To tak jak myslalem blad jest czujnika przepustnicy a tak naprawde padł ten silniczek ktury w niej jest da sie go wyciagnac i zregenerowac ale jest troche zabawy z tym ja za regeneracje silniczka płaciłem 50zł bo kupic sie go nieda albo wymien przepustnice to jest na 100% jej wina potwierdza to fakt ze nieda sie jej zaadoptowac a z tym hala to tez mialem taki blad pimoglo odpiecie kostki psikniecie wd 40 

Opublikowano
5 minut temu, Karol_ok9 napisał: