Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Prawidłowe działanie sztangi turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam pytanie, jak powinna pracowac sztanga turbiny, gdzies kiedys widzialem filmiki jak podnosi sie ona i za chwile opada i tak co chwile. w moim aucie sztanga idzie w gore i nic, tak juz zostaje, juz nwm czy to dobrze czy zle. auto bardzo słabo ciagnie, a turbina była regenerowana jakies pol roku - rok temu, podcisnienie mam ok, na gruszce to 0.6 a na pompie 0.9, moze byc to cos z ta gruszka? i czy turbina mogla sie juz zapiec?

Opublikowano

Podnosi i opada ale w trybie Basic Settings grupy 011 za pomocą VAG/VCDS... Robisz test z programu ?

Opublikowano
  • Autor

@kamil-vag

aha nie wiedziałem że to podczas robienia logów. w tej chwili nie mam jak zrobić logow i to sprawdzić ale robiłem wszystkie logi jak już miałem z tym problem 

podrzucam stary link http://vaglog.pl/log-011_PxOie97.html 

Edytowane przez patrykfigo

Opublikowano
  • Autor

kur.. nawet nie zauwazylem, program mam na laptopie ktory jest w naprawie.... :( 

ale zalozmy ze sztanga pracuje prawidłowo, vaccum pompa sprawna (krociec usztywniony po januszowemu klejem do metalu, nic nie ucieka, nawet po wylaczeniu silnika), 0.6 bara w gruszce, turbo praktycznie swierze (pol roczne), przeplywomierz sprawny (przekladka z innego auta) , co tam jeszcze moze kulec? 

turbo potrafi wstawac o 2400 obrotow a co najdziwniejsze nie zawsze, nie raz wstaje ladnie 2 tys, i nawet ciagnie

przy wolnym przyspieszaniu czuc przydławienie na 3 tys obrotow, takie na sekunde i pozniej czuc ze znowu idzie

auto do 2 tys zbiera sie normalnie jak gow... w betoniarce 

aha i kat synchronizacji wynosi 1,7 i potrafi skakac podczas jazdy do 2.9 (jezeli dobrze pamietam ze starszych logow) , czy to moze byc powodem?

Opublikowano

To trzeba by spojrzeć czy pasek nie jest luźny... Jakbyś dał loga 003+008+011 to byłoby może coś widać a tak to wróżenie z fusów..

Podstawy jak filtr paliwa, powietrza ?
Próbowałeś EGR na próbę zaslepic ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 27.11.2017 o 17:27, kamil-vag napisał:

To trzeba by spojrzeć czy pasek nie jest luźny... Jakbyś dał loga 003+008+011 to byłoby może coś widać a tak to wróżenie z fusów..

Podstawy jak filtr paliwa, powietrza ?
Próbowałeś EGR na próbę zaslepic ?

Filtr powietrza zmieniany 2 msc temu (nie, nie Filtron)

Nie próbowałem 

Będę miał możliwość podesłania logów troszkę później więc może coś się wyjaśni 

Opublikowano

Niestety takie skoki doładowania mogą świadczyć o zacinającej się zmiennej geometrii...większość dawki przycina MAF więc auto nie jedzie jak trzeba...

Zrób jeszcze log Basic Settings z grupy 003 i 011

Opublikowano

Na myśl przychodzą mi 2 rzeczy - tak jak pisałem: albo przycina się zmienna geometria, bądź coś nie tak ze sterowaniem turbiny, ale po logach BS wygląda, że sterowanie jest (chociaż powinno dawać te 1200mbar), więc zostaje raczej to 1 niestety... 

Można by na próbę podmienić N18 z N75 lub dać inny N75 jak masz możliwość... jak nic się nie zmieni to turbo na stół i do czyszczenia... 

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano
  • Autor
8 godzin temu, kamil-vag napisał:

Na myśl przychodzą mi 2 rzeczy - tak jak pisałem: albo przycina się zmienna geometria, bądź coś nie tak ze sterowaniem turbiny, ale po logach BS wygląda, że sterowanie jest (chociaż powinno dawać te 1200mbar), więc zostaje raczej to 1 niestety... 

Można by na próbę podmienić N18 z N75 lub dać inny N75 jak masz możliwość... jak nic się nie zmieni to turbo na stół i do czyszczenia... 

No okej, na razie będę probowal podmieniac, zobaczymy co się będzie działo. Czyli nie muszę kombinować drugiego n75 wystarczy że zamienię 18 z nim?

Opublikowano
2 godziny temu, patrykfigo napisał:

Czyli nie muszę kombinować drugiego n75 wystarczy że zamienię 18 z nim?

Na jednego loga wystarczy...