Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Moje S4 B6 - Brak mocy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,może ktoś zechcę się zainteresować tematem 

Robiłem Trzy miesiące temu remont silnika bo brał olej , od razu zrobiliśmy kompletny rozrząd.

Pełne uszczelnienie motoru , odmy , kompletny rozrząd (bez fazatorów)

Na początku wszystko wydawało się być ok , poza bardzo krótkim zagrzechotaniu przy odpaleniu.  Po kilku dniach - kontrolka ESP - brak mocy.  Generalnie auto raz ma moc ,raz jej nie ma.  Do 3 tyś jest kompletny muł ,powyżej tej wartości jakoś jedzie ,ale już przy 5 tyś odcina moc. W trakcie przyspieszania czuć nierówność pracy silnika. Na jałowym wszystko ok.

Do tego martwią mnie wyniki VCDS'a G70 , G28 widoczne na foto + G40 którego akurat nie złapałem w tym logu.

Może ma ktoś wiedzę cóż może być nie tak?

24169631_168686303724146_617555415_o.jpg

Opublikowano

A rozrząd nie przestawiony ??

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
4 hours ago, wanio123 said:

Witam ,może ktoś zechcę się zainteresować tematem 

Robiłem Trzy miesiące temu remont silnika bo brał olej , od razu zrobiliśmy kompletny rozrząd.

Pełne uszczelnienie motoru , odmy , kompletny rozrząd (bez fazatorów)

Na początku wszystko wydawało się być ok , poza bardzo krótkim zagrzechotaniu przy odpaleniu.  Po kilku dniach - kontrolka ESP - brak mocy.  Generalnie auto raz ma moc ,raz jej nie ma.  Do 3 tyś jest kompletny muł ,powyżej tej wartości jakoś jedzie ,ale już przy 5 tyś odcina moc. W trakcie przyspieszania czuć nierówność pracy silnika. Na jałowym wszystko ok.

Do tego martwią mnie wyniki VCDS'a G70 , G28 widoczne na foto + G40 którego akurat nie złapałem w tym logu.

Może ma ktoś wiedzę cóż może być nie tak?

24169631_168686303724146_617555415_o.jpg

Moze byc rozrzad.Ale przy 5tys. obrotow otwieraja sie maksymalnie tez klapki w dolocie.Jezeli nie dzialaja poprawnie to powyzej 5 tys.traci moc.Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Tu jeszcze dodaje jak się zachowuje przepływka : 

3 godziny temu, xpep21 napisał:

A rozrząd nie przestawiony ??

Rzekomi fachowcy którzy to zrobili są pewni ,że rozrząd jest idealny. Bodajże w bloku 90/91 sprawdzaliśmy wskazania z kolegą i były 0/0. 

Ale ,ale... na zimnym auto przy odpaleniu grzechota (mniej niż sekunda) ,a w dodatku przy przękręceniu zapłonu ,auto ma jakby "laga" zanim odpali - przekręcam kluczyk i już powinien palić ,a on czeka z tym jakieś 2 sekundy (on -silnik)

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Zepot napisał:

Moze byc rozrzad.Ale przy 5tys. obrotow otwieraja sie maksymalnie tez klapki w dolocie.Jezeli nie dzialaja poprawnie to powyzej 5 tys.traci moc.Pozdrawiam

W aucie wymieniałem uszczelki na termo + klapka Carbonowa od kolegi z forum ,ale czy aby to mogło by generować problem błędu G70 (przepływomierz) ?

Opublikowano
35 minutes ago, wanio123 said:

Tu jeszcze dodaje jak się zachowuje przepływka : 

Rzekomi fachowcy którzy to zrobili są pewni ,że rozrząd jest idealny. Bodajże w bloku 90/91 sprawdzaliśmy wskazania z kolegą i były 0/0. 

Ale ,ale... na zimnym auto przy odpaleniu grzechota (mniej niż sekunda) ,a w dodatku przy przękręceniu zapłonu ,auto ma jakby "laga" zanim odpali - przekręcam kluczyk i już powinien palić ,a on czeka z tym jakieś 2 sekundy (on -silnik)

U mnie tez grzechota na zimnym.Zasadniczo trzeba zawsze sprawdzic fazatory(jak wygladaja otwory).Z tym "lagiem" przy odpalaniu sa dwie obiegowe teorie.Jedna to rozrzad a druga to rozrusznik.Im zimniej tym zwieksza sie czas trwania "lagu"przy odpalaniu(w przypadku rozrusznika ale tylko na zimnym silniku np. z rana).Pozdrawiam

Edytowane przez Zepot

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, Zepot napisał:

U mnie tez grzechota na zimnym.Zasadniczo trzeba zawsze sprawdzic fazatory(jak wygladaja otwory).Z tym "lagiem" przy odpalaniu sa dwie obiegowe teorie.Jedna to rozrzad a druga to rozrusznik.Im zimniej tym zwieksza sie czas trwania "lagu"przy odpalaniu(w przypadku rozrusznika ale tylko na zimnym silniku np. z rana).Pozdrawiam

Właśnie wyczytałem wczoraj na którymś z US forum że to może być rozrzad również. Rozrusznik był w całości regenerowany miesiąc temu. 

Opublikowano

Looknij jeszcze raz kanały 90-93. Klapki jesteś pewien?? A i jeszcze jedno ostatni widziałem jak „fachowcy” zamontowali kanapki termo nie ściągając jednego z uchwytów do wyciągania silnika, wtedy nie da rade dokręcić ostatniej sróby od kolektora i było lewe powietrze zasysane. Objaw podobny do Twojwgo.

Opublikowano
  • Autor
13 minut temu, xpep21 napisał:

Looknij jeszcze raz kanały 90-93. Klapki jesteś pewien?? A i jeszcze jedno ostatni widziałem jak „fachowcy” zamontowali kanapki termo nie ściągając jednego z uchwytów do wyciągania silnika, wtedy nie da rade dokręcić ostatniej sróby od kolektora i było lewe powietrze zasysane. Objaw podobny do Twojwgo.

Po tych fachowcach niczego nie jestem pewien... 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 29.11.2017 o 20:05, wanio123 napisał:

Po tych fachowcach niczego nie jestem pewien... 

Dostałem informację ,że już sprawdzali chłopaki temat ssaka. 

Opublikowano
  • Autor

Panowie, ktoś do regeneracji wariatorów? Poleci ktoś coś? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam panowie,  wariatory zakupione nowe, przepływomierz nowy. Auto w końcu jedzie jak powinno, rozrządu w ogóle nie słychać. Ale nadal wyskakuje błąd. Błąd przeplywomierza.  Przed remontem wymieniłem zawór PVC, po jego wymianie, wymianie oleju + rozladowaniu akumulatora jednego dnia, auto wyrzuca błąd.  Jakieś pomysły, porady? 

Opublikowano

ile dałes za wariatory i przepływke  i ile za wymiane ?

Edytowane przez jary1982

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 28.12.2017 o 06:42, jary1982 napisał:

ile dałes za wariatory i przepływke  i ile za wymiane ?

1200 wariatory + 700 napinacz Wariatora, 530 przeplywomierz i wymiana 1500.

• 3 lata później...
Opublikowano
W dniu 29.11.2017 o 18:31, wanio123 napisał:

W aucie wymieniałem uszczelki na termo + klapka Carbonowa od kolegi z forum ,ale czy aby to mogło by generować problem błędu G70 (przepływomierz) ?

Kolego wiem zr stary post ale może odczytasz, od kogo brałeś klapę carbon?